Forår

Årstiderne
Selvom det var lidt koldt i dag, så har vi været i haven i den skønne sol! Vi har kigget, lyttet, mærket, duftet og hygget os!

Mål: Årstider, kendskab til blade, forårets tegn, farver, sanser.

Målgruppe: 3-11år

Aktivitet:

Gå udenfor og brug sanserne med fokus på årstiden foråret!
Duft til græsset, bladene, jorden.
Lyt til fuglene, de tørre blades knasen, vandet i græsplænen, der høres, når du træder.
Mærk temperaturen, isen i spanden, bladenes tykkelse, jordens fugt.
Se lyset og farverne, mossen i plænen og på træerne, algerne på fliserne, bladenes farve, at bladene hænger lidt og nogle er foldet lidt sammen, knopperne på grenene, græssets lidt triste farve og isens struktur og tykkelse.
Tal om det! Hvor mange grader tror du det er? Hvorfor synger fuglene? Hborfor er der få farver? Er det blevet lysere eller mørkere de sidste uger? Hvorfor? Hvilken årstid er det? Ligner det forår? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvad er forårstegn og vintertegn?Tip: 
?Tag et billede af haven nu og hver mdr frem, så i kan se farvernes forvandling, væksten, så det bliver mere håndgribeligt for de mindste børn.?Saml de forskellige blade i kan finde nu, navngiv planten/træet og klistrer dem i en bog/ark. Gem og sammenlign med hvilke og hvor mange blade i finder til fx juni.

?Skriv ned, hvilke farver i ser i haven nu og sammenlign med fx juni mdr, hvor i kigger igen.

Hyg jer! 

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr