MagPLAYERS

annonce

Billige MagPLAYERS – 20%!

B og jeg har været så heldige at få nogle Magplayers af Legebyen.dk, så vi kunne afprøve dem til lege med læring. Jeg havde nemlig nogle ret fine ideer til det så læs med, så du kan give dit barn et forspring i matematikkens verden!

B har ønsket sig de her magneter ret længe, men jeg anede faktisk ikke MagPLAYERS fandtes, men kun MagFORMERS. Der er bare en KÆMPE forskel, og det er prisen! Som i nok har opdaget, så er jeg lidt en nærigrøv, og jeg har simpelthen nægtet at betale den pris, som MagFORMERS har. MagPLAYERS koster cirka halvdelen af MagFORMERS og kan købes hos Legebyen.dk -fedt ikk? Også har jeg skaffet Jer en RABATKODE på 20% oveni. Bruge koden “legoglektie“. Desuden kan både Magformers og Magplayers bruges sammen, da magneterne er placeret ens.

Målgruppe: 3-11 år

Mål: Motorik, brøker, procent, spejling, aflæse, tælle.

Lege med læring:

Udover det åbentlyse som Magplayers kan bruges til, så gemmer de også muligheden for at implementere noget læring, hvis du selv deltager lidt i legen. Nogle af emnerne er brøker (ja, slap bare af mutti, du kan godt være med;-)), spejling, aflæse og bygge, figurer, tælle og bruge magneten til at finde ud af hvilke materialer, der er magnetiske (Kommer i senere indlæg). Disse emner er vigtige i matematikken og faktisk bruges der ret ofte ikke så meget tid i skolen, da der er utrolig meget, som de små poder skal lære. Ved at lave disse lege giver du dem klart et forspring til matematik ved, at de så kender til begreberne og matematikken bag.

1)Aflæs og byg

Målgruppe: 3-11 år

Byg en model og lad dit barn bygge den samme model som dig blot ved at kigge på din færdige model. Dit barn bliver trænet i at aflæse figurer, “bide” den i småstykker, bygge og samtidigt træner de deres finmotoriske færdigheder. Jo yngre barnet er jo færre farver, antal og faconer bruger du. Et barn på fx. 3 år skal måske kun have en figur på 4 magneter, der ligger fladt, og hvor kun 2 farver er brugt. Arbejd dig lige så stille fremad og tilføj flere farver, faconer og gør figuren rumlig/3D. Et barn på 11år kan sagtens fx aflæse og bygge en rumlig figur med flere farver. Du kender dit barn bedst, så start der!

2) Tæl

Målgruppe: 3-6år

Brug magneterne til at træne at tælle. Bed dit barn om at lave en række af fx. 5 magneter, 8 magneter osv. Du kan øge sværhedsgraden lidt ved at sige 5+1 magneter eller bruge minus og lave tallet højere. Bed dit barn om at tælle højt.

3) Spejling

Målgruppe: 6-11 år

Byg en flad model som fx billede 1 herunder (Venstre øverst). Jo yngre barnet er jo færre magneter, farver og former og omvendt. Start evt med 2 eller 3 magneter i ens farve og form. Læg en snor, linial eller andet aflangt på siden af din model og bed barnet spejle modellen i snoren. Husk at forklare ordet spejling, da de ikke nødvenigvis ved, hvad det betyder.

Se flere under lege billedet.

img_2018-05-20_11-23-16

4) Begreber, procent og brøker: 

Målgruppe: 7-11år

Du vælger to eller flere farver af de magnetiske firkanter og bed så dit barn om at bygge figurer, hvor fx 50% eller “halvdelen” af figuren er blå. Eller bed dit barn om at bygge en figur hvor 1/4 af firkanterne er røde. Hvis sværhedsgraden skal øges, skal der flere krav til hver figur fx. byg en figur, hvor 1/7 er blå og 3/7 er røde.

Så kom i gang med jeres Magplayers, hvis i allerede har dem og ellers hop ind til Legebyen.dk og køb nogle. Start fx med en mindre pakke, som denne her. Kassen jeg modtog havde forskellige farvet firkanter i ,selvom det ikke ligner det på billedet ved kassen.

Hyg jer!

img_2018-05-20_11-21-38

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *