Nyt land?

A hva’ for et land?

Læs og snak om landet i besøger her til sommer – også hvis det bare er lille Danmark som hjemme hos os. Ungerne bliver klogere, mere nysgerrig på destinationen og aktiveres samtidigt – what’s not to like?

Målgruppe: 3-11år

Mål: Kendskab til ferielandet, læse et kort, søge information.

Starthjælp:

– Kig på et kort over landet.
Hvordan læser man et kort? Hvad betyder en rød firkant? Blå streg? De grønne farver? Hvad er et målestoksforhold?
– Hvad hedder hovedstaden?

– Undersøg hvilke seværdigheder der er i nærheden?
– Hvor lang er køreturen, og hvilke byer skal i igennem?

3-5årige: Hjælp dem evt. med at undersøge, hvor varmt det er i landet i rejser til? Hvilke dyr lever der? Farvelæg dyrene med print fra nettet til de mindste. Hvad er nationalretten? Lav den evt. hjemme inden afrejsen og prøv den også i landet.

6-11årige: Lad dem de se et kort af ruten i skal køre og planlæg, hvilket byer (og lande) i kører igennem. Alle byerne skriver i på en liste, så i løbende kan strege dem ud i bilen. Dit barn bliver aktiveret og får også en fornemmelse af hvor langt i er på rejsen.

Børnene i alderen 9-11år kan sagtens undersøge lidt om landet på internettet og fx skrive om 3 seværdigheder forud for besøget. På den måde træner de danskfaglige ting, bliver nysgerrige på landet og ønsker måske at opsøge noget mere af landet end blot stranden :).

Se flere ferieaktiviteter her.

Hyg jer!

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr