Anmeldelse af Edushape skumklodser

Edushape klodserne er givet af Penesco Trading til test og anmeldelse.

Jeg har haft gang i test, rod, ballade og ungerne igen i jagten på godt læringslegetøj. Denne gang har jeg afprøvet skumklodser fra Edushape, som fåes i både store og små pakker og 2 forskellige farver. På billedet her ser du de små klodser til venstre og de store skumklodser til højre. I posen med de små klodser er den største klods 15 x 5 cm, og der er 80 små klodser i alt. I den store pose med 32 skumklodser, er den største klods 30 x 5 cm.  Skumklodserne fåes i en blandet med farverne; gule, blå, grønne og røde. Den anden variant er utrolig smukke skumklodser, som til forveksling ligner træ – lige noget for den stilbevidste mor!

Bygge og sprog

Edushape skumklodser er selvfølgelig fantastiske til at bygge med – høje tårne, brede bygninger, lange veje – alt sammen noget der kan styrke dit barn ordforråd, hvis du og dit barn taler om det, mens I bygger. Bed fx. dit barn om at bygge en “bred” vej eller et langt tog – på den måde bliver dit barn mere bevidst om detaljerne i sproget og øger sit ordforrådet.

Balance

Pakken med de store klodser giver selvfølgelig mulighed for at bygge nogle større modeller, men de giver også mulighed for at øve balance. B tog skumklodserne formet som halvcirkel og balancerede på dem. Lillebror E tog de flade aflange skumklodser og forsøgte at stå på et ben – begge en rigtig god og alderssvarende aktivitet, som krævede tålmodighed og mange forsøg.

 

Finmotorik og sprog

De små skumklodser var lidt lettere at bygge med for E, da fx. tårnet ikke blev så hurtigt højt. Det var ret svært at sætte en klods ovenpå et tårn med det store skumklodser, der allerede var hans dobbelte højde. E brugte også utrolig lang tid og koncentration på at køre med biler på, under, over og ved siden af klodserne. Det var en finmotorisk øvelse i sig selv, at føre bilen zigzag gennem klodserne, og samtidigt fik jeg lige sneget nogle forholdsord ind (over, under, på) til at styrke hans sprog.

Farver og former

Skumklodserne giver også mulighed for at tale om både farver og former med dit barn. B på knap 5 år bad jeg lave kvadrater ud af skumklodserne. Hvor mange forskellige kunne kan finde ud af? E sorterede skumklodserne i farvebunker og vi forsøgt at sige farver – dog uden held;-D. Du kan også lade dit barn sortere skumklodserne i de forskellige faconer.

Kort om

Design: Fine klodser i forskellige former, som både fåes i en farvefuld version med røde, gule, blå og grønne klodser eller i den nordiske træ look-a-like farve. Klodserne er meget lette pga skummaterialet, hvilket gør dem lette at håndtere for selv de mindste børn. Klodserne fås i 2 forskellige størrelse.

Holdbarhed: Holdbarheden er helt normal indenfor skumlegetøj. Skummet får ligesom alt andet mærker, hvis ungerne giver det tæsk – fx bankede B en kuglepind i nogle af klodserne og det kunne de selvfølgelig ikke holde til og har nu nogle “flotte” mærker ligesom vores Bobles har bidemærker fra E . Tænker du kender det ikk? 😀 Man skal selvfølgelig bare være forsigtig i forhold til hvis små børn får bidt mindre stykker af skummet, hvilket er grunden til anbefalingen fra 3 år. Men E havde nu rigtig meget sjov med Edushape skumklodser alligevel.

Funktion: Edushape skumklodser er super fint bygge legetøj med mange muligheder for at øve konstruktioner, balancen og tyngdekraften, motorikken og fantasien. Vi brugte blandt andet klodserne til at balancere på, bygge tårne og bilbaner, sortere farver og bygge kvadrater eller bogstaverne i kæmpe størrelse.

Pris: Klodserne fås i 2 forskellige størrelse og farver. De små klodser fra Edushape koster for en pose med 80 klodser 398kr usanset størrelsen. De store klodser koster i træ look-a-like 1398kr og i den farvefulde 1198kr for 32 store klodser.

Edushape skumklodser kan købes hos LEGEBYEN.dk

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr