Søg
Close this search box.

Forsøg med is og natur

B på 5 år og jeg lavede dette iskolde forsøg med isklumper, hvor jeg havde frosset sten, blade, blomster, græs osv ind i.

Mål: Sanser, vandets former, temperatur.

Målgruppe: 2 – 11år.

Du kan lave frysekuglerne enten i en almindelig isterningebakke, i små poser eller i andre sjove former. Læg blot fx. bladet i, dæk det med vand og frys.

B og lillebror E fik en balje med isklumperne i og en skål ved siden af med lunken eller varmt vand. På denne måde kunne de prøve at smelte iskuglerne ved at dyppe dem i vandet, sprøjte vand på med en engangsprøjte eller tage lidt vand på hænderne og sprøjte på. Hvad sker der mon med vandet, hvis isklumpen lægges i det varme vand?

B pakkede også isklumper ind i et viskestykke og prøvede at smelte det i hånden. Lad dit barn afprøve en masse forskellige måder at lege med isklumperne, så det bliver klogere på vandet og mærker forskellige temperaturer med fingerne!

Prøv også denne leg med blade.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr