Søg
Close this search box.

Ormebo

Hvis du ikke har opdaget det, så er jeg lidt en nørdet naturmor – man er vel uddannet natur/teknik lærer ikke;-D. Så de sidste 4 uger har vi haft et ormebo på køkkenbordet – jeps – på køkkenbordet! Ellers kunne vi jo ikke følge med løbende, og lillebror E ville splitte det ad! Ormeboet er en fin samlet pakke, hvor alt leveres undtagen regnormene og bladene – dem skal du selv i haven med dit barn og finde.

Mål: Nedbrydning

Målgruppe: 3 – 15 år

Se også en masse andre naturforsøg her. 

Jeg havde henkastet sagt til B en aften, at vi forresten havde et forsøg med orme, som vi skulle lave. Dagen efter kom han løbende ind med en regnorm, også måtte vi jo ligesom i gang:-D.

Du skal bruge 4 regnorme, som lægges i ormeboet efter, alle jordlagene og bladene er lagt i. Der er en fin vejledning i kassen og farvet sand, så I tydeligt kan se, hvordan regnormene bevæger jorden rundt. I løbet af de 4 uger er bladene forsvundet, nye er blevet lagt i, og vi har kunne følge regnormene, når de bevægede sig langs siderne i boet. Ellers var det helt tydeligt, at regnormen havde efterladt frisk muldjord på sin vej, hvis de bevægede sig rundt, når vi ikke lige kiggede.

Ormeboet kan blandt andet købes her, hvor vi købte det for efterhånden et halvt år siden. Du kan sagtens lave boet uden at købe denne kasse, så lægger du blot sand og jord skiftevis og gerne forskelligt jord.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr