Lære bogstaver – GUIDE

lære børn bogstaver

Her kan du læse om, hvordan du lige så stille starter med at lære dit barn bogstaverne i dagligdagen. Hvis dit barn allerede har styr på lidt bogstaver, så læs her om nogle gode og lette lege for at træne bogstaverne.

Mål: Stimulere interessen i bogstavers udseende, lyd og navn.

Målgruppe: 3-6år

Det vigtigste er, at det skal være sjovt, at nysgerrigheden skal bruges, og at i inddrager ting i barnets hverdag, så de får lyst til at kunne bogstaverne, og forstår hvor de bliver brugt.

Ønsker du en samlet guide til at lære dit barn bogstaver, kan læringshæftet “Lær bogstaver” være en mulighed. Det er en forældrevejledning til at lære bogstaver gennem lege, hverdagssituationer og sjove opgaver. Køb det til 39kr her.

Bogstaver
 • Start med bogstaverne i barnets navn og kun forbogstavet først. Hvordan ser det ud? Hvordan lyder det? Hvilke andre navne starter med bogstavet?
  Prøv at finde bogstavet derhjemme i blandt madvarer eller på magasinerne.
 • Næste gang i kører, handler eller går til børnehaven, så bed barnet om at kigge efter sit bogstav. Skal VI se, om VI kan finde 3 af ‘dit bogstav’ i dag? Læs også om missioner på vej fra børnehaven her, så dit barn bliver nysgerrig og opmærksom på omgivelserne.
 • Udvid kendskabet til bogstaverne lidt ad gangen. Inden et nyt bogstav præsenteres snakker i lige lidt om dem, barnet allerede kender, så selvtilliden er i orden og lysten til at få lært flere er til stede. Også handler det og at gentage, gentage og gentage – mange flere gange end du lidt synes er nødvendigt 😉 Læs lidt om det her.
 • Hæft gerne noget genkendeligt på hvert bogstav som fx mors forbogstav, s for slangen, F er den vi hele tiden tror er E, q er den svære osv. Så har du allerede et ‘stikord’ til dit barn, hvis det ikke liiige kan huske hvad bogstavet hedder…”ååhh… det er den, VI hele tiden tror er E”.
 • Herhjemme startede vi med BJØRNs bogstaver, så var det mors, fars og lillebrors forbogstav, så tog jeg dem, vi ofte bruger fx o, i, m og gemte fx q, w og æ lidt.
 • Tag fx et bogstav i ugen og gentag dem i har været igennem.

Vores spil med bogstaver er en let måde, at lege med bogstaver på. De kan købes her.

Tips! 
 • Hav tålmodig, der skal MANGE gentagelser til!
 • Gør det ikke, når dit barn er træt, sørg for det bliver en leg med gode associationer ellers bliver surt, og du vil opleve modstand fra dit barn, hver gang i snakker bogstaver.
 • Brug VI og ikke du. Det er noget, I er sammen om, hjælpes ad om og lærer sammen – eller sådan skal det i hvert fald virke. Du kan jo sagtens pege på et skilt og spørge dit barn: “Ej, hvad er det nu det bogstav hedder?” Og stolt vil dit barn svare.
 • Lav ALDRIG for svære opgaver, hellere for let til en start.
 • Også er ROS jo bare motiverende for både voksne og børn, så husk det!

Få lidt sjove lege til bogstaver her.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

3-5år
legoglektie@gmail.com

App blomsten

“Hvad er denne blomst?” – app Hvis du har tænkt dig, at gå i gang med bogen, jeg skrev om den anden dag, så er denne app ret god! Jeg er ikke nogen botaniker, så jeg er liiidt udfordret på,

Læs mere
Læring
legoglektie@gmail.com

Kom nærvær og leg!

Kom nærvær og leg! En af mine bekendte skrev således på FACEBOOK om sommerferien: “Det tager tid at komme rigtig ned i tempo, for både store og små. Men når det lykkes, er bænkebidere og snegle langt mere spændende end

Læs mere
Leg med APPs
legoglektie@gmail.com

Spillet Vildkatten

Spillet Vildkatten er et rigtig godt spil til at udvide dit barns ordforråd og tale sammen. Find flere lege med ord her. Der er en stor spilleplade og en masse små brikker med matchende motiver, som der findes på spillepladen.

Læs mere
Scroll til toppen