Søg
Close this search box.

Flyde synke

Hvad synker og hvad flyder i vand? Lav legen i et badekar eller en skål med vand. Find en masse forskelligt legetøj og afprøv. Inden i afprøver, så gæt med børnene, om i tror det synker eller flyder? Det tvinger børnene til at reflektere lidt over det, inden forsøget laves. Tror du det flyder eller synker? Hvorfor? I weekendhæftet (butik) findes der blandt andet forsøg med flyde/synke, ark til hypoteser og en masse gode råd.

Mål: Flyde, synke, fylde.

Målgruppe: 2-10år

TÆNK OVER:
Herhjemme besvares et spørgsmål fra Bjørn ofte med et andet spørgsmål! Hvad tror du? Hvad tænker du om det? Det er vigtigt, at skabe nysgerrighed og refleksion hos børnene, da det er grobunden for, at de ønsker at lære. Hvis du ikke kender svaret på deres spørgsmål, så Google det, simplificer, forklar, tegn og vis billeder.
Hvis de ofte mødes med et “Det ved jeg ikke”, så lærer de, at det ved man bare ikke, og det prøver man heller ikke at lære. Det dræber nysgerrigheden og læringslysten! Så gød ungernes nysgerrighed med en masse modspørgsmål og undersøg undersøg undersøg, hvis de sætter jer skakmat med spørgsmål.

Her er lidt hjælp:
Det har jeg da ikke lige tænkt over, lad os undersøge det.
Hvem tror du, vi kan spørge om det?
Hvorfor synes du, det er interessant at vide det?
Ej, hvor godt tænkt, det ved jeg simpelthen ikke. Det kan jeg lige undersøge på et senere tidspunkt.
Mon vi kan finde svaret i en af dine bøger?

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr