Søg
Close this search box.

Vægttrappen – omregning fra kg til g

Vi har tidligere lavet en trappe til omregning af mm, cm, m og km, da rigtig mange børn har svært ved at omregne disse. På forespørgsel har vi derfor lavet en lignende trappe, men hvor det er en hjælp til at omregne væg som kg og g.

Vægttrappen er hjælp til at omregne fra en vægtenhed til en anden. Det er en stor hjælp, når dit barn sidder med nogle svære omregningsopgaver og ikke liiige kan huske, hvordan det er man gør, så kan han/hun tage vægttrappen frem. 

Hvis man går et skridt op ad vægttappen skal du dividere med 1000, men når du går et skridt ned skal du gange med 1000. 

Omregne fra kilo til ton

Når du skal omregne fra kilo til ton, så kan du forestille dig 1 kg havregryn, som du skal lægge tusind gange, for så har det et helt ton. 
Her har man gået et skridt op ad trappen og divideret med 1000. 

Omregne fra g til kilo

Når du omregner skal g til kilo, kan du forestille dig en pakke gær. En tandbørste vejer cirka 15 g (du kan prøve at veje din egen) . En pakke gær vejer 50g. En pakke havregryn vejer 1000 gram. I stedet for 1000 gram, kan man skrive 1 kg. 
Her har man gået et skridt op ad trappen og divideret med 1000. 
Hvis vi tager tandbørste igen, som vejer 15 g, skal du altså skrive 15/1000 = 0,015 g 

Omregne fra kilo til gram

Modsat kan du omregne fra kilo til gram. Hvis du fx ved, at din far vejer 88 kg, så kan du omregne det til gram ved at gå et trin ned ad trappen. Så du skriver 88 * 1000 = 88000 = 88 tusinde gram

Mål: Hjælp til at regne med vægtenheder 
Målgruppe: 2.-7. klasse

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr