Læs og tegn – læs og forstå opgaver

Når dit barn skal lære at læse, er det vigtigt, at opgaverne ikke bliver for svære for hurtigt. Dit barn har fået adgang til en helt ny verden ved at lære at læse, og det er spændende for dit barn at have erfaret, at når man sætter bogstaver sammen, så dannes der et ord.

Denne opgave er lavet med den hensigt at træne dit barns læseforståelse og samtidig træner den dit barns kreative evner. Opgaven går ud på, at dit barn skal læse sætningen nederst på siden, og derefter skal dit barn tegne, hvad det har læst. I denne læseopgave trænes læseforståelsen altså ved, at dit barn er nødt til at forstå, hvad det har læst, for at kunne tegne det bagefter. Det er meget vigtigt at træne læseforståelsen, og du kan ikke gå ud fra, at dit barn forstår, hvad det har læst. Derfor er denne opgave rigtig god at arbejde med, fordi man er nødsaget til at forstå det læste for at kunne tegne det.

Sætningen er delt op med linjer mellem hvert ord. Dette er en støtte for dit barn, og det er med til at sikre, at ordene ikke flyder sammen for dit barn og medvirker til, at opgaven bliver uoverskuelig. Ved at dele sætningen op med linjer mellem ordene gøres opgaven altså overskuelig for dit barn, og det er dermed med til at sikre at dit barn holder motivationen og gejsten ved lige.

Opgaven er tænkt som værende en sjov opgave for dit barn, og den er ikke læsetung i og med det kun er en enkelt linje, dit barn skal læse. Den er derudover lavet letlæselig, da ordene der indgår i sætningerne er nøje udvalgt, så de ikke er for svære for dit barn.

I skolen er det vigtigt, at læring forbindes med noget sjovt, for at dit barn bibeholder motivationen og lysten til at lære. Denne opgave kan være med til at koble det sjove til læringen, idet dit barn får mulighed for at udfolde sine kreative evner. Det er en opgave til et barn, som elsker at tegne og gerne vil gøre sig umage, men det er også en opgave til et barn som måske ikke elsker at tegne men blot vil læse. Dit barn kan bruge nøjagtig så meget tid på tegningen, som det ønsker. Vigtigheden i opgaven består i, at dit barn forstår, hvad det har læst, da det netop er dette, der træner læseforståelsen.

Du kan som forælder støtte dit barn ved at hjælpe dit barn med at læse ordene. I starten kan det være, I skal tage et bogstav ad gangen, hvorefter dit barn kan mere og mere. Hvis du vurderer, at dit barn kan læse ordene selv, så kan du blot sidde ved siden af og se på. Under alle omstændigheder er der lagt op til en hyggelig opgave, hvor dit barn får trænet sin læseforståelse, læsefærdigheder og kreative evner. 

Målgruppe: 1. klasse
Mål: Læs og forstå

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr