Find modsætninger – opgaver

I disse opgaver skal dit barn finde modsætninger. Det kan for eksempel være en baby og en gammel dame, som passer sammen. Modsætningerne er først illustreret vha. billeder og ikke tekst, men sværhedsgraden øges, når dit barn har lavet de første ark. Derefter skal dit barn finde modsætninger mellem tekst og billede. Det kunne for eksempel være et billede af en baby og et andet kort, hvor der står “gammel dame”. 

Det er vigtigt, at dit barn lærer modsætninger, da det nuancerer dit barns ordforrådet og styrker sprogforståelsen. Desuden kan det for eksempel være med til at gøre sproget mere interessant, hvis dit barn laver en skriftlig opgave. 

Dit barn får lettere ved at udtrykke sig, hvis dit barn kender modsætninger. Det kan være, at dit barn godt at udtrykke glæde og sige “jeg er glad”, men ved at lære børn, hvad modsætningen er, gør at det også bliver lettere at udtrykke sig om triste følelser. 

Udover disse ark kan du tage udgangspunkt i ting fra dit barns hverdag (butik) som store ting, små ting, tunge ting, lette ting, kedelige, sjove osv. 

Men tal også med dit barn om, at det er modsætninger og der selvfølgelig også er noget mellem disse ydre poler. 

Målgruppe: 6-9 år 

Mål: Lære om modsætninger, så dit barn udvikler sit sprog 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr