Søg
Close this search box.

Memory spil – opgaver til at styrke arbejdshukommelse

Nu skal dit barn have hjernen aktiveret med en masse sjove og farverige opgaver. Opgaverne her styrker dit barns arbejdshukommelse.

Find billedet der matcher.

I denne opgave skal dit barn kigge på skygger af figurer, som ses på første side. På den sidste side ses figurerne, så nu skal dit barn finde de figurer, som passer til skyggen. Billederne er ret ens, så dit barn skal kigge efter alle detaljerne. Dit barns koncentration styrkes, når fokus er på de små detaljer. Tilmed arbejdes der også med hukommelsen, da dit barn hele tiden forsøger at huske på de små detaljer, når han/hun skal finde den rigtige skygge eller det rigtige billeder alt efter, hvilket billede dit barn først kigger på. 

Du kan udfordre dit barn ved at vende brikkerne om, og nu kan I lege vendespil, hvor dit barn skal finde skyggerne og brikkerne med farve på – det er ret svært, men måske I kan hjælpes ad. 

Drej frøen 

Denne opgave har fokus på på drejninger, hvilket især er godt at kunne i faget matematik. Opgaven er dog stadig relevant udenfor faget matematik, da den kræver at dit barn koncentrere sig og bliver udfordret på den “normale” tænkning”.

Ser vi på frøen til venstre, så er der en cirkel, der viser, hvilken retning frøen skal drejes, og hvor mange gange. Så i den første skal frøen drejes tre gange mod højre. Dit barn skal så finde ud af, om det er a, b eller c, som er det rigtige billede, altså det billede som passer til drejningen. Her er svaret a. 

På et af arkene under står facitlisten, så det skal du lige være opmærksom på. Ellers kan du klippe bogstaverne ud, så dit barn ved, at disse bogstaver skal fordeles, men han/hun skal selv prøve sig frem. 

Find 10’er vennen

Her skal dit barn finde det tal, som mangler for, at de giver 10 tilsammen. For eksempel kunne der stå 4+?, her er 10’er vennen 6 og det skrives. 

Dit barn kan selv prøve at udfylde felterne, men igen er der en facitliste på et af arkene med en masse tal. Du kan klippe dem ud, og nu skal dit barn finde frem til, hvilken brik der skal være de forskellige steder. Det gør det lidt sjovere og anderledes end den normale matematiktime. 

Find de rigtige pakker

I denne opgave skal dit barn finde de rigtige pakker. Udfordringen er, at der en lille variation ved nogle af billederne. Pakkerne er for eksempel byttet rundt i placering, og det kan drille lidt. Først kan du bede dit barn om at finde de pakker, som passer sammen ved, at han/hun må kigge på alle kort. Bagefter kan I vende brikkerne rundt og lege vendespil, så skal hukommelsen virkelig i gang. Uanset hvordan opgaven bruges tvinger den dit barn til at træne hukommelsen og koncentrationen

Byg billedet færdigt (til de yngste børn)

Dit barn kan se midten er en lille ubåd. Nu er det dit barns opgave at finde den rigtige ende og front til ubåden. Her skal i klippe kortene ud, så det er et lille puslespil til de yngste. Du med fordel tale med dit barn om ubåden, altså båden ubådens farve, hvor man bruger dem, hvad man ser under havets overflade osv.

Mål: Styrke dit barns hukommelse og koncentrationsevne 

Målgruppe: 5-8 år 

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr