Terning med ordklasser

Terninger – hvordan bruger man dem? 

Først skal I printe arket ud, finde en saks og en limstift. Alle kanterne på de udklippede figurer får lidt lim, og nu skal i samle terningerne. Det kan godt være lidt svært, så du skal formentlig hjælpe dit barn.

Formålet med terningerne er, at de er en sjov måde at lære på, fordi børn kender terninger fra spil. Desuden har de noget at røre ved og og se på, når de lærer. Når I først har fået samlet terningerne, kan I gå i gang.

Terningspil – navneord 1-3

Nu er navneordene i centrum. Her skal dit barn kaste med terningen, som for eksempel lander på ordet “bil”. Dit barn læser ordet højt, og nu skal dit barn bøje ordet, altså en bil, bilen, flere biler, alle bilerne.  

Man kunne også kombinere denne terning med fortællerterningen, tillægsordsterningen og udsagnsordsterningen og bruge dem alle til at fortælle eller skrive historier. 

Terningspil – udsagnsord 1-3

Nu er udsagnsordene i centrum. Her skal dit barn kaste med terningen, som for eksempel lander på ordet “spise”. Dit barn læser ordet højt, og nu skal dit barn bøje ordet, altså at spise, jeg spiser, jeg spiste og jeg har spist. 

Man kunne også kombinere denne terning med fortællerterningen, navnesordterningen og tillægsordsterningen og bruge dem til at fortælle eller skrive historier. 

Terningspil – tillægsord 1-3

Nu er tillægsordene i centrum. Her skal dit barn kaste med terningen, og det lander måske på “sød”. Dit barn læser ordet, og nu skal dit barn bøje ordet, altså en sød, sødere, sødeste. 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr