Søg
Close this search box.

Lær gennem leg og gentagelser

Gentagelser, forskellighed og børns læring.

Når børn lærer, skal der utrolig mange gentagelser til og gerne gentagelser i forskellige former, for ellers bliver det kedeligt og forudsigeligt.

Men der er også en anden vigtig grund – Børn lærer forskelligt! Derfor fortæller jeg om mange måde at øve fx tal på. Måske dit barn ikke har fanget interesse for de tidligere lege, måske skal det være mere konkret og håndgribeligt, måske er i allerede i fuld gang? Uanset hvad så find ud af, hvordan dit barn lærer bedst lige nu.

Er han/hun god til at sidde stille og skrive i en bog, så gør det!

Har han/hun brug for at bruge kroppen, så gør i det! Lav bogstaver med kroppen, hop, løb og bevæg jer samtidigt med at I øver og lærer.

Hvis de har brug for ting mellem hænder for at det lærte hænger ved, så er det frem med LEGO, modellervoks eller saltdej og form bogstaver og tal.

En anden vigtig grund til at snakke bogstaver både på skilte, i bogen, i fjernsynet, bladet, med kridt, LEGO osv. er, at børn i starten ikke automatisk overfører deres viden til andre kontekster.

Husk at deres måde at lære på sagtens kan ændre sig med alderen, og det er vigtigt at bruge alle former, da de alle har noget godt i sig. Men hvis lille Jørgen nu lige er i en periode med krudt bagi, så udnyt det.

Lær tal gennem leg med LEGO

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr