POST IT poster

Vokaler, konsonanter og ord

Man kan ikke få trænet bogstaver og ord for meget, derfor tog jeg lige en lille spontan leg m B og nogle post-it i går. .

Målgruppe: 3-11år.

Mål: Træne bogstavers navne og udseende. Kende vokaler og konsonanter. Ord med 1, 2 eller 3 stavelser, navneord, udsagnsord og tillægsord. Fysisk aktivitet.

Afhængig af alder skrives der ord eller bogstaver (ideer længere nede) på en bunke Post-it, og du sætter dem op rundt i huset. Dit barn skal nu finde en Post-it ad gangen og løbe tilbage til startpunktet, løse opgaven og hente en ny Post-it.

Ønsker du en samlet guide til at lære dit barn bogstaver, kan læringshæftet “Lær bogstaver” være en mulighed. Det er en forældrevejledning til at lære bogstaver gennem lege, hverdagssituationer og sjove opgaver. Køb det til 39kr her.

Udfordringer:

3-5år: Skriv bogstaver på jeres Post-it, gerne en masse barnet kan og lidt nye. Når dit barn har fundet en seddel siges bogstavet højt, og de må sætte sedlen på ‘tavlen’. Hvis dit barn allerede kan alle bogstaver, så lad han/hun inddele dem i vokaler og konsonanter ved startpunktet.

6-8år: Skriv genkendelige hverdagsord på sedlerne og hjælp evt med at læse dem. Hvor mange stavelser har ordet? (Antal vokaler). Sæt de ord sammen som har en stavelse fx Orm, bog, de ord med to stavelser fx skole, stole, biler, taske sættes også samme sted. Hvis de har helt styr på det, så lad den finde på et nyt ord, der starter med samme bogstav som det fundne ord.

9-11år: Skriv ord på sedlerne; navneord (bil, hund, tag), udsagnsord (løbe, sove, grine) og måske tillægsord (sjov, stor, bred). Lad dit barn finde sedlerne og inddele dem i ordgrupperne. En ekstra udfordring kunne være, at de selv skal finde på et navneord, hvis de fx har fundet en seddel med et navneord.

Hyg jer!

postit2postit3postit4

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr