Top 5 børneprogrammer med læring

Jeg har udvalgt de 5 bedste børneprogrammer, som inkludere læring på en underholdende og god måde. Faktisk indeholder en del børneprogramme læring i form af sprogbrugen, korte scener med læring og social læring. Jeg har dog udvalgt disse programmer, da jeg synes, de gør noget, som langt fra alle programmer gør.

Programmerne foregår alle på DR Ramasjang i et roligt og børnevenligt tempo. Fordi det er på DR bliver de ikke afbrudt af reklamer, hvilket jeg synes er befriende og vigtigt i forhold til vores børn.

Hvis du generelt er til læring på en lidt anderledes måde, så tag et kig på hjemmesiden, hvor du finder en masse lege med læring, spil og sjove opgaver til børn. Start her. 

Min top 5 er her:

Rod i historien.

Jeg elsker bare det her program. Nok også fordi jeg selv er viiiildt dårlig til det med Danmarks historie. Men i dette program leder Sigurd Barret os stille og roligt gennem Danmarks historie i grove træk gennem 12 afsnit. Programmet starter i istiden og bevæger sig frem til nutiden gennem fortællinger, korte film og illustrationer. Fra 4 år.

Bamselægen

Dette er et nyt program på Ramasjang, som handler en en bamselæge, som hjælper alle syge bamser. hver afsnit har fokus på en sygdom fx. blindtarmsbetændelse, asma, brækket ben osv. Det er tilstrækkeligt distancerende til, at dit barn ikke bliver bange, når det ser det, og samtidigt for det en fin viden om kroppen, og hvordan tingene foregår på et sygehus. Programmet er rigtig godt, hvis du har et barn, som er blevet lidt utryg ved hospitaler og læger. Vores Bjørn på 4,5år, som har et utal af hospitalsbesøg bag sig, er meget opslugt af programmet. Fra 4 år.

Sikker og Søn

I programmet her møder du en far og søn, som oplever forskellige ting i trafikken, som de løser mere eller mindre heldigt og viser børnene, hvordan man bestemt ikke skal gøre, og hvordan det er godt at gøre i trafikken. Programmet er rigtig godt ift. trafiksikkerhed, og at dit barn ser denne tosset figur, som sleeeeet ikke overholder trafikreglerne. Fra 3 år.

Hr. SKÆG

Dette program er med figuren Hr. skæg. En høj mand med sort lang skæg, som synger sange og leger med alfabetet, ord og rim. Programmet arbejder sig stille frem med bogstaverne og er et fint supplement til at lære bogstaverne. Fra 5 år.

Flaskepost fra Stillehavet

Super fint program om en svensk familie, som er rejst til en stillehavsø, hvor der primært er primitiv livsform. her følger man familiens børn, hvordan de oplever en noget anderledes måde at leve på, hvad de oplever af spændende ting og hvordan de får nye venner. Programmet er skønt og livsbekræftende og lærer dit barn om liv andre steder på jorden, som er meget anderledes end vores i Danmark. Fra 3 år.

God fornøjelse!

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr