120 mest brugte ord i dansk

Nogle kloge hoveder har fundet ud af, hvilke 120 ord, der er de mest bruge i det dansk sprog. Disse 120 ord er ofte i fokus i indskolingen på forskellige måder afhængig af læreren. Nedenfor finder du de 120 ord, så du kan inddrage dem i forskellige lege fx. denne med låg eller denne med ispinde.

bogstav- og ordkortene, som er færdigtrykte står der både alle de 120 ord samt lydrette ord, som er gode at øve med sit barn. Ellers kan spillene med de 120 ord også bruges. 

Hvis dit barn har svært ved at læse, er det en rigtig god hjælp at få trænet de 120 ord, da de ofte vil dukke op i tekster, også skal dit barn i hvert fald ikke bruge energien på dem. Alle 120 ord står på læringscirklen her, som du kan hente.

Her finder du opgaver med de 120 mest brugte ord i det danske sprog, som du måske kan bruge til inspiration.

De 120 mest brugte ord.

af, fordi, kom, os, alle, fra, kommer, over, alt, fri, kun, på, andre, få, kunne, sagde, at, gik, lang, se, blev, glad, lidt, selv, bliver, godt, lige, sidste, bort, ham, lille, sig, da, han, løb, sin, dag, hans, man, sine, de, har, mange, skal, dem, havde, med, skulle, den, have, meget, små, der, hele, men, som, deres, hen, mere, stor, det, hende, mig, store, dig, her, min, så, dog, hjem, mod, tid, du, hun, mon, til, efter, hvad, må, tog, eller, hver, ned, ud, en, hvis, nej, under, end, hvor, noget, var, er, igen, nok, ved, et, ikke, nu, vi, far, ind, når, vil, fik, jeg, og, ville, fin, jer, også, være, for, jo om, været, forbi, kan, op, år.

Hyg jer!

120 ord læringstavle

Hjælp til at lære de 120 ord - visuelt og overskueligt.
Kalender til børn
Piktogrammer til børn
Sprogkort
Vi anbefaler....
Scroll til toppen