Hold blyanten rigtig – TIP!

Hold blyanten RIGTIG – tip!

Ret tidligt vil vores skønne børn jo gerne kopier både mor og far og ældre søskende – også når det gælder om at skrive og tegne på papir. Det er ret vigtigt, at dit barn lærer at holde på blyanten rigtigt næsten fra starten af, så det ikke får nogle trælse vaner, der er svære at slippe igen.

Selvfølgelig skal dit barn ikke irettesættes som det første, når det griber efter en blyant, men du skal være opmærksom på tidligt

at hjælpe med at sætte blyanten rigtigt i hånden.

Det kan give mange kvaler og langsom skrivestil at holde forkert på blyanten. Lige nu hvor dit barn ikke skriver så meget, er det ikke et problem, men jo længere hen i skoleforløbet vi kommer, jo mere problematisk bliver det.

Du kan også hjælpe dit barn med skrivekundskaberne ved at træne dit barns finmotorik med disse lege.

Dette tricks til at holde korrekt på blyanten kan måske hjælpe dig lidt med at lære dit barn at holde korrekt.

Tag et stykke køkkenrulle, som du finder sammen og lader dit barn holde med lillefingeren og ringfingeren. Herefter får dit barn blyanten i hånden. Pludselig falder set mere naturligt for dit barn at holde rigtig på blyanten også gælder det om at få den nye gode stilling til den de vælger helt ubevist. Det gør du ved at øve øve øve og øve lidt igen;).

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr