Modige børn

MODIGE børn

Bjørn på 4,5år er lidt en forsigtig dreng på nogle område, men den anden dag oplevede jeg noget, som bare gjorde mig helt vildt glad og stolt af ham.

Ofte er det lidt – for os andre – småting, han er utryg ved og trækker sig fra. Denne dag var vi afsted på brombærjagt, og det er jo langt fra alle brombær, der er lige til at gå til pga. stikkere, krat, brændnælder osv. Med det samme bakkede Bjørn uf og ville ikke med ind den vej, som jeg gik. Det var fint for mig, så jeg sagde, at enten kunne han blive, eller også kunne han finde en anden vej ind i krattet, som, han synes, var bedre. Der gik et par minutter, så kunne jeg høre ham bag ved mig messe “Jeg tør god, jeg tør godt, jeg tør godt“, mens han gik hen over og ind imellem brændnælderne.

Det var en kæmpe sejr for ham (og mig!), at han selv fik kæmpe sig ud af den situation og fandt en løsning uden bare at opgive eller give sig til at græde.

Hvorfor er det godt?

Og det er egentlig det, som det handler om, nemlig ikke at tage initiativet fra dit barn selvom det råber, græder, bliver bange osv. Lad være med at løfte dit barn og løse problemet for det. De skal selv lære at løse problemer og komme ud af situationer, som er ubehagelige. De kommer til at møde mange ubehagelige situationer i livet, hvor vi ikke bare kan komme og bære dem over brændnælderne. Læs om andre gode vaner her.

Du kan også se en video her, hvor jeg fortælle lidt om, hvordan du lærer dit barn handlemuligheder.

Hvordan?

Det er super vigtigt, at du anerkender dit barns frygt “Ja, det kan jeg da godt se, du er utryg ved” og hjælper barnet fremad og videre “Hvordan løser vi det?/Hvordan kan vi gøre, at du har lyst til det?”. På denne måde inddrager du dit barn i at løse det opståede problem og overlader handlemuligheder til barnet. Du stopper dig selv og lader være med at fratage og overrule dit barn med en hurtig her og nu løsning, selvom det er MEGET fristende. Her giver du i stedet dit barn mulighed for at lære noget i situationen, som kan bringes med i andre situationer.

Og det var netop det, som skete med Bjørn “Jeg tør godt”. Han brugte noget, som vi en anden gang havde talt om. Han overførte det til en ny situation og løste selv hans problem, blev modig fordi han havde en handlemulighed og rykkede sig et kæmpe skridt personlig. MOR ER STOLT!

Hyg jer!

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr