Matematik LEG med flag

Matematik LEG

Denne matematik LEG er meget sjov og illustrativ for dit barn. Dit barn kan træne lidt finmotorik ved at hj ælpe med at klargøre fx flagene. Legen er rigtig god for børn i flere aldre, det er let at justere niveauet og de fleste børn synes, det med flagene er sjovt. Desuden bliver tal og mængde tydeligt illustreret for de mindste børn. Se andre lege med tal her.

Du skal bruge følgende: Toiletruller, papir, sugerør, pap, limpistol og tape. Toiletrullerne klippes som en borg i toppen og limes med limpistol til pappladen. For enden af sugerøret sættes et trekantet stykke papir fast med tape, så det bliver et fint flag. Du er nu klar til at udfylde med en udfordring, som passer til dit barns niveau.

Ønsker du en samlet guide til at lære dit barn tal og mængder, kan læringshæftet “Lær tal” være en mulighed. Det er en forældrevejledning til at lære tal gennem lege, hverdagssituationer og sjove opgaver. Køb det til 39kr her.

Målgruppe: 1-11år

1-3 år: Farv flaget rødt og en toiletrulle rød. Lad dit barn matche flag og toiletrulle. Der kan evt. sættes tegninger af fx dyr, biler eller huse på, som skal matches.

3-5år: Skriv tal på toiletrullerne og lad dit barn sætte tilsvarende antal flag i rullen. Lav evt. helt små regnestykker fx 1+0, 1+1, 2+1, og stik det rigtige antal flag i.

6-8år: Skriv regnestykker på rullen fx. 9-3, 5+7, 12-8 og lad dit barn sætte det rigtig antal flag i rullen. Eller skriv resultatet på rullen fx. 15 og lav flag med regnestykker, som giver dette resultat fx. 10+5, 16-1, 8+7. Sæt flaget med regnestykket i rullen, som matcher det rigtige facit.

9-11år: Som ovenstående blot med sværere regnestykker fx 25-16, 7+14, 3 x 4, 5×2.

Mål: Plus, minus, gange, tal og mængde.

Hyg jer!

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr