Søg
Close this search box.

Hvad kan mit barn lære på en skovtur?

Vi var i sidste weekend på tur i Marselisborg skoven ved Aarhus, jeg samtidigt tog lidt billeder til Story på Facebook og Instagram, så man kunne følge løbende med på turen, og se hvad jeg talte med især Bjørn om i naturen.

Læs om andre situationer omkring læring og natur her .

Hvad kan mit barn lære på en skovtur?

Det var jeg nu fået skrevet ned her, så de af jer, der ikke nåede at se det kan få lidt ideer alligevel.

Eksempler

Der er 9 billederne længere nede, som jeg beskriver ud fra.

  1. Kig efter skovskiltene og snak sammen om, hvad de mon betyder?
  2. Find områder af skoven, hvor der er lysninger, og områder hvor der er meget mørke. Kig ned på jorden og se, hvad forskellen er i jorden. Læs lidt mere om det her.
  3. Kig efter spor fra dyrene både fodspor i jorden, bidemærker i bladene og afskrabninger i barken.
  4. Kig efter mos på træerne og læg mærke til, at der klart vokser mest på nordsiden. Her er der væsentlig mindre sol, når solen står op i øst, går over syd og går ned i vest. Faktisk bruger naturfolk bl.a. mossen til at navigere efter, da de ved, at det så er nord.
  5. Lyt i skoven efter fugle og andre dyr. Hvilke dyr siger hvilke lyde? Her er et billed af spættehuller, vi fandt, netop fordi vi hørte spætten hakke.
  6. Rigtig mange skove har bærbuske både spiselige og ikke spiselige. Tal om hvilke bær dit barn må spise, og hvilke man skal lade være til fuglene. I slutningen af sommeren er der fx ofte brombær.
  7. Prøv kig efter dyrelivet ved jorden. Prøv at fange frøer, små insekter eller hold en orm i hånden. Det er meget grænseoverskridende for nogle børn at holde dyr, men det er også meget lærerigt.
  8. Kig på et træ, der er i forrådnelse, skrab lidt i overfladen eller løft lidt af barken og se fx dyrelivet her. Tal om at træet blive mere svagt og i lettere kan ødelægge det. Hvorfor er det mon død?
  9. Hvordan ser forskellige planers frø ud? Hvordan spreder de sig? Nogle flyver i luften, nogle klister fast i pels (og strømpebukser!) for at sprede sig,  og nogle pakker sig ind i et lækkert bær, som fuglene spiser, flyver væk med og skider ud et andet sted i skoven. Naturen er da fantastisk ikke?:D Tag evt et frø med hjem og plante det, så dit barn oplever det helt lavpraktisk.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr