Søg
Close this search box.

Læring i at spille + Top 3 spil

Læring i at spille + Top 3 spil

Jeg har skrevet om det et par gange – JEG ELSKER AT SPILLE SPIL! Det er lidt min kæphest, især i skolen, når vi en sjældent gang imellem har en hyggetime i forbindelse med en højtid, så spiller vi spil. Og nej, eleverne må ikke have telefonen fremme eller computeren, de skal være deltagende og nærværende lige her, lige nu! Det handler ikke kun om at spille, det at spille spillet bringer nemlig en helt palette af positive ting med sig:

  • Dit barn er social, samtaler og sprogudvikler under spillet.
  • Dit barn lærer at vinde og tabe.
  • Dit barn lærer at vente på tur, blive ved, selvom man er ved at tabe, have tålmodighed og glæde på andre vejne.
  • Dit barn lærer at koncentrere sig og sidde stille i længere tid, ligesom de lærer at man altid spiller et spil færdigt.
  • Desuden får dit barn en samhørighedsfølelse med dem, som de spiller med og en fælles referencerammer, som de kan tale om senere: “Hvor var det sjovt at spille i sidste uge. Jeg tabte i går, men i dag vinder jeg.”

Hvis du vil se læsernes forslag til gode børnespil, så se med her. 

Her er Bjørns og min favoritliste:

1. Dobble. Alder fra 4 år (På pakken står der fra 6 år, men det kan sagtens bruges før.) Så fint et spil med mange spil i et. Æsken fylder ikke meget, så den er let at tage med omkring. Spillet er genialt til at udvide ordforrådet, da der vises en masse billeder af ting, som man kan samtale om samtidigt. Kan bruges fra ca. 3 år.

2. Uno junior. Alder fra 4 år. Hvem elsker ikke UNO? Simpelt spil også for de yngre. Det eneste problem er, at ikke alle børn magter at holde alle kortene i hånden, men det har vi selvfølgelig en løsning på her. Denne UNO version er gjort lidt lettere for de yngre børn ved at give hvert tal et bestemt dyr.

3. Scrabble Junior. Alder fra 5 år. Genialt spil til at hygge og samtidig øve bogstaver, stavning og ordforråd. Der er 2 versioner af spillet med i kassen med 2 forskellige niveauer.

Alle spillene kan købes hos legebyen.dk. 

Hyg jer!

 

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr