Anmeldelse: Gonge motorikbane

Gonge motorikbane

Så er der blevet leveret flere lækre Gonge produkter på vores adresse, så jeg kan teste og anmelde mulighederne med produktet. Denne gang har vi leget med Gonge Hill Stones og Gonge Landskab. Og ligesom ved anmeldelse af Gonge Kegler, ringe og stave, så er jeg altså fuld af begejstring. Gonges produkter er klart på min private TOP 3 over lækkert legetøj til børn.

De to produkter, som jeg har testet består af flere elementer. Gonge Hillstones består af 5 bakketoppe i forskellige højder og farver. Gonge Landskab er en kæmpe pakke med hele 25 dele i forskellige størrelser og alle i samme højde. Alle Gonges produkter kan bruges sammen på kryds og tværs, så jeg lavede en fin motorikbane med fokus på balance i haven til Bjørn og Eskild. Banen lavede jeg i en stor cirkel, men den kan sagtens laves, så der er flere veje end kun en. Jeg stillede Gonge Hillstones, så højdeforskellen mellem den højeste “bakketop” og en af “landskabspladerne” ikke var for stor, da Bjørn ikke er super sikker motorisk. Desuden kan sværhedsgraden let justeres ved at lave større eller mindre afstand mellem de forskellige produkter. Både Eskild på knap 2 år og Bjørn på 4,5år havde stor glæde af legene omkring produkterne. Både Gonge Hillstones og Landskab kan sagtens bruges til større børn (og voksne ) – jeg synes i hvert fald det var sjovt at balancere med;-D

Læs om flere muligheder ved produktet længere neden.

Kort om

Design: Skønt farverigt design i god kraftig kvalitet. Selve trædefladerne er lavet i kraftig hård plastisk med en bund af gummi, så de ikke skrider.

Funktion: Rigtig mange muligheder, men primær fokus med produkterne er udviklingen af motorikken hos dit barn. Dog kan fx Hillstones også bruges til at fylde sand i, hvis de vendes på hovedet. Eller stil dem op som en sejrsskammel, når I har en sjov konkurrence hjemme. Gonge landskab kan bruges til fx bilbaner, omridset af en øde ø med hajer i vandet omkring eller til at lave bogstaverne i kæmpe størrelse. Dit barn kan så bygge og “gå bogstaverne” og dermed knytte et bogstav sammen med en bestemt vej og bevægelse.

Holdbarhed: Gonges produkter er lavet af kraftigt plastik med en gummikant i bunden, så det ikke ridser gulvet, når ungerne skubber det omkring. Vi har jo lillebror Eskild på knap 2 år og lad mig bare sige, at især Gonge Landskab er blevet testet med hop, kast og slag;-D. På trods af den lidt hårdhændet behandling kan det slet ikke ses på produkterne. Der skal virkelig meget til at lave en rids i overfladen.

Pris: Gonge Hillstones koster 748kr, og Gonge landskab koster 1698kr. Prisen er meget rimelig set i forhold til både kvaliteten samt legemulighederne.

Flere legemuligheder
  1. Der er også mulighed for, at lege jorden er giftig med disse Gonge produkter. Lad blot være med at sætte Gonge Landskab sammen, men lad dem være enkeltstående punkter som er “sikkert området”. Det smarte ved disse produkter er, at der i bunden er en fin gummikant, så det er muligt at hoppe hen på både Hillstones og Landskab uden, at de ruscher væk under dit barn.
  2. Vi har også brugt Hillstone til at være en sejrskamle, som du kan se ovenfor. Højderne på Hillstones passer lige med en 1. plads, 2. plads og 3. plads. Det gav lige hele legen en dimension mere, når Bjørn vidste, at der ventede en tur øverst på podiet;-D.
  3. Gonge Landskab har vi også brugt til at lave en vejbane. Enten kørte ungerne simpelthen direkte på produktet, når det var sat sammen som en lang vej, eller også lagde vi Gonge Landskab som to parallelle “linier”, og vejbanen var imellem dem.
  4. Ved hjælp af Gonge Landskab kan du også bygge bogstaverne og tallene i store størrelser. For nogle børn er det rigtig godt at få knyttet noget konkret til læringen, så her kan dit barn både hjælpe med at bygge bogstaverne samt gå en tur på bogstavet efterfølgende.

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr