Klemme LEG med ord og tal

Denne leg er genial til både at øve ord og tal eller noget helt tredje. Alt du skal bruge er karton og klemmer (de små på billedet er fra Flying Tiger).

Målgruppe: 3-11år

Mål: Fx. ord, tal, bogstaver, ordklasser, motorik.

Skriv det der skal øves på kartonen og bed dit barn sætte klemmen det rigtige sted. Hvis du ser på mine billede nedenfor, får du lidt eksempler:

Billede 1: Den første opgave til venstre går ud på, at finde regnestykker som giver resultatet 5. På den anden side, kunne opgaven være at sætte klemmer på de regnestykker, som giver et resultat med ulige tal, giver resultat over 10 osv.

Billede 2: Her skulle Bjørn finde de bogstaver som var vokaler, og på den anden side skulle han sætte en klemme på ved de ord, som ikke var et dyr.

Billede 3: Her skulle Bjørn finde ord, som indeholdte bogstavet “i” eller “C”.På den sidste kan dit barn fx. finde det ord, som ikke er et tillægsord eller finde ordet, som er et navneord.

 

Her får du lige lidt flere eksempler, som kan laves i aldergrupperne.

3-5år: Tegn figurer og farver og sæt klemme på fx. trekanten eller farven blå.

6-8år: Skriv forskellige ord og sæt klemme på ord med fx. 2 stavelser. Sæt klemmer på ord, som har med sommer at gøre.

9-11år: Lav regnestykker med plus, minus og lette gangestykker. Eller skriv ord i forskellige ordklasser og lad dit barn vælge fx. udsagnsord. Skriv engelske ord og bed dit barn finde fx “skole” på engelsk.

 

img_2018-06-03_20-08-20

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr