Søg
Close this search box.

Xblock til institutioner – anmeldelse

X Block er sponsoreret til test og anmeldelse.

Måske du har set disse “klodser” før? Fimaet X Block har nemlig deltaget i Løvernes Hule på Dr1 for et par sæsoner siden!

I rigtig mange institutioner findes der de gamle grønne mælkekasser, som børnene leger med, stabler, putter ting i og balancer på. Problemet er bare, at de ikke er godkendt legetøj og på ingen måde er stabile at bygge ovenpå hinanden. Det er X Block til gengæld, da de kan bygges i forbandt og har de karakteristiske samlekryds.

  (Fængsel og borg / lavt el. højt bord med X Table)

X Block består af:
  • X Block er aflange røde kasser, hvor du har mulighed for at bygge både i bredden og højden (anbefalet 3 kasser).
  • X Fix er den grønne “cement” klods, som sættes mellem de røde kasser, for at gøre det stabilt og udvide byggemulighederne.
  • X Stick er aflange blåmalet brædder i træ, som stikkes igennem de røde kasser for at gøre konstruktionen endnu mere stabil, give flere byggemuligheder samt bruge dem til fx. at hoppe over eller bukke sig under i en motorikbane.
  • X Board er de gule plader, som kan sættes ovenpå de røde kasser. De kan både bruges som sæde, til at gå på eller lave en bordplade på. Pladerne har små forhøjet krydser, så de ikke bliver glatte.
  • X Table er det helt NYE produkt. Et stor orange bordplade i krydsfiner, som kan sættes ovenpå kasserne. Pladen her er helt glat og perfekt til et lille bord og bænkesæt.

Det hele er CE-mærket og godkendt som legetøj i EU!


(Brandbil /bus)

Læring

Hele X Block systemet lægger op til kreativitet gennem leg. Børnene kan bygge og afprøve forskellige konstruktioner og opstillinger samt inddrage dem i deres lege, mens de bygger et kreativt univers op. Børnene tænker kreativt og forsøger sig frem med muligheder og løsninger indtil det lykkes, at bygge det der passer til netop deres lege.

Børnene er nød til at samarbejde og kommunikere med hinanden for at få bygget større ting. Det nytter ikke noget, at nogen nedbryder og andre opbygger. Og der er ofte brug for flere hænder til at hente og bringe, holde fast et sted eller hjælpe med at løfte noget.

Et andet vigtigt læringspersepktiv er det motoriske! X Block er et fantastisk system til at udvikle børn grovmotorik. For det første kræver hele opbygningsprocessen, at børnene har styr på deres motorik. Derudover giver X Block rigtig mange muligheder for at udfordre grovmotorikken gennem forskellige baner. Det kan både være en balancebane, forhindringsbane eller eller måske jorden er giftig?

  
(Bord og bænk/balancebane/motorikbane)

Kort om

Design: X Bloks og tilbehør er lavet i flotte farver, som vil lyse enhver kedelig legeplads op. Det hele er lavet i farverne røde, blå, grøn og orange – Kan man andet end at elske og blive glad af de farvevalg? De røde klodser er designet med krydser, som bruges til at sætte dem godt sammen, ligesom størrelsen af dem passer fint til børnefingre. hele systemet er opbygget således krydserne støtter konstruktionernes holdbarhed.

Holdbarhed: X Block er lavet af slagfast plast, som har en holdbarhed op til 20 år. Det har allerede fået nogle seriøst tæsk herhjemme, men det fungerer stadig i bedste velgående. Det er blevet lidt ridset i kanterne, men det er ren kosmetisk. X Stick og X table er lavet i lakteret krydsfiner, da det kan ikk etåle helt så mange tæsk som det i plast.

Funktion: De røde X Block er en kæmpe succes at bygge med, og mulighederne er uendelige. Ungerne og jeg har bygget i dagevis, en masse forskellige konstruktioner, baner og kreative påfund. Det er virkelig kun fantasien, som sætter grænsen! Vi byggede det meste af vores kontruktioner uden de grønne X Fix, men vi brugte i stedet de blå lange X Stick, som gør hele kronstruktionen mere holdbar og stabil. Ungerne var ikke så interesseret i selve detaljearbejde med at sætte de gule plader på, for at det så pænt ud, så det blev min opgave imens de var mere kreative. De gule plader blev brugt af børnene, hvis de havde en reel funktion ved for eksempel en scene eller bænk.

Pris: X Block kan fås i 3 forskellige pakker til institutioner, som du kan læse mere om på X Blocks hjemmeside her. Det sælges endnu ikke til private, men jeg har hørt en lille fugl synge om, at det er på vej! Prisen er i den høje ende, men tilgengæld får I kvalitets legetøj, som er meget holdbart, udvikler børns kreativitet og kan bruges til uendelig mange ting i institutionen.

X Block sælges ved din lokale leverandør til institutionen.
Kontakt X Block, hvis du skal have oplyst hvor.

Læs flere anmeldelser af legetøj med fokus på læring her.


(Trappe til vores egen ruschebane)


(Bænk med opbevaring)


(Vinderskamle)


(Scene)

(Fodboldmål)

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr