Leg&Lektie multikort

20200203_143631

Jeg har simplehen glædet mig sådan til at vise jer disse Leg&Lektie kort.

Leg&Lektie kortene er lavet med 1 eller 2 sider. Downloadversionen til er med forside og kan hentes nederst på siden her. Versionen med både en forsiden og bagside kan købes. Se i den blå boks herunder.

Køb versionen med både forsiden med bogstavfokus og en bagside med de 120 huskeord og en masse lydrette ord til at begynde at træne læsningen. Se dem her til print selv eller som færdigtrykte her.

Leg&Lektie kortene er beregnet til at øve bogstaver, skrive bogstaver, træne de 120 huskeord og de lydrette ord. Alt dette er for de fleste børn forudsætningen for at blive en god læser senere.

Du kan med fordel klippekortene ud og laminere dem, så dit barn kan skrive med en tusch og let viske det ud igen. Lav også et hul og sæt dem i en nøglering, så de er samlet.

Brug kortene således – forsiden:
Kortene skal overordnet set give fokus på bogstavets navn, form og lyd.

De store bogstaver:
– Kør fingeren på de store bogstaver og øv formen.
– Skriv med forskellige tuscher på de store bogstaver.
– Form de store bogstaver i modellervoks og læg dem på bogstavet.
– Hæl sand/salt/sukker på pladen, så det former bogstavet.
– Læg knapper/lego, så bogstavet formes.

3 kasser: Lad dit barn øve sig i at skrive bogstaverne med forskellige typer blyanter og tuscher. Visk ud igen, hvis kortene er lamineret.

Find bogstavet kassen: Dit barn skal nu finde og genkende det aktuelle bogstav på kortet. Sæt ring eller kryds over bogstavet.

Brug kortene således – bagsiden (tilkøb):

Cirklen: I cirklen finder dit barn andre ord, der starter med bogstavet. Tal om tegningerne, sig ordene og lad dit barn lytte efter første bogstav og senere de andre bogstaver. Lav en sætning med ordet og måske kender I flere ord med bogstavet?

Firkant med huskeord: Firkanterne indeholder alle 120 huskeord, som er de mest brugte i danske børnetekster. Når dit barn kan læse disse, er det meget lettere at læse i en lille bog. I kassen står de huskeord, som starter med pågældende bogstav. Øv huskeordene, allerede når I taler om bogstaverne. Dit barn er måske slet ikke gammel nok til at kunne alle bogstaver endnu, men læs huskeordene, tal om dem og sig hvad der står alligevel. Mange børn kan tideligt begynde at genkende ordbilleder og ikke kun billeder.

Firkant med lydrette ord: De firkanter, der står på spidsen på kortene, er ikke med huskeord men lydrette ord. Lydrette ord er de ord, som lyder som de staves. Når dit barn kan bogstavernes lyde, kan I begynde at sætte lydene samme til små ord. Start med “Lydrette ord 1” tag langsomt ord med flere og flere bogstaver. Der er lydrette ord på de kort, hvor bogstavet ikke har huskeord, som starter med det.

Køb evt Læringshæftet “Lær bogstaver” med en forældrevejledning til at lære dit barn bogstaver.

Eller print arket med fokus på bogstaver her.

Er du udvalgt Copydan-skole eller institution, skal du huske at indberette tekst, opgaver og materialer kopieret fra legoglektie.dk. Du skal indberette både papirkopier, digitale kopier, print og scanninger.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

GRATIS
legoglektie@gmail.com

Gratis opgaver fra dansk side

På denne side er det primært små opgavehæfter, som du kan downloade. Opgaverne er lavet af en lærer til skolebrug. Der er til fagene dansk, naturteknik, historie og engelsk. Opgaverne er til indskolingen samt mellemtrinnet. Se hele den gratis kategori

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

Gratis opgaver med vokaler og konsonanter

Når dit barn skal lære at læse, at første skridt at kunne bogstaverne og at dit barn kan skelne på konsonanter og vokaler. Det er desuden en en vigtig hjælp for dit barn at vide, hvordan bogstaverne lyder, når dit

Læs mere
3-5år
legoglektie@gmail.com

Se moooaar!!!

Se mooooaar! Den anden dag i haven fandt jeg Bjørn liggende med næsen helt nede i fliserne og dybt koncentreret. Jeg spurgte meget undrende, hvad han lige lavede der? Han svarede meget begejstret, og at han da kiggede på hvor

Læs mere
Hjemmesider
legoglektie@gmail.com

Dansktip

Her er endnu en hjemmeside med danskmaterialer til undervisningen eller tli ekstraopgaver til sit barn. Se siden her. Se den samlede oversigt over gratis danskopgaver her. Eller brug vores dansk læringscirkler til at støtte et barns læring.

Læs mere
Scroll til toppen