Leg&Lektie multikort

Jeg har simplehen glædet mig sådan til at vise jer disse Leg&Lektie kort.

Leg&Lektie kortene er lavet med 1 eller 2 sider. Downloadversionen er med halvdelen af forsiderne og kan hentes nederst på siden her. Versionen med både en forsiden og bagside kan købes.

Køb versionen med både forsiden med bogstavfokus og en bagside med de 120 huskeord og en masse lydrette ord til at begynde at træne læsningen. Se dem her til print selv eller som færdigtrykte her.

Leg&Lektie kortene er beregnet til at øve bogstaver, skrive bogstaver, træne de 120 huskeord og de lydrette ord. Alt dette er for de fleste børn forudsætningen for at blive en god læser senere.

Du kan med fordel klippekortene ud og laminere dem, så dit barn kan skrive med en tusch og let viske det ud igen. Lav også et hul og sæt dem i en nøglering, så de er samlet.

Brug kortene således – forsiden:
Kortene skal overordnet set give fokus på bogstavets navn, form og lyd.

De store bogstaver:
– Kør fingeren på de store bogstaver og øv formen.
– Skriv med forskellige tuscher på de store bogstaver.
– Form de store bogstaver i modellervoks og læg dem på bogstavet.
– Hæl sand/salt/sukker på pladen, så det former bogstavet.
– Læg knapper/lego, så bogstavet formes.

3 kasser: Lad dit barn øve sig i at skrive bogstaverne med forskellige typer blyanter og tuscher. Visk ud igen, hvis kortene er lamineret.

Find bogstavet kassen: Dit barn skal nu finde og genkende det aktuelle bogstav på kortet. Sæt ring eller kryds over bogstavet.

Brug kortene således – bagsiden (tilkøb):

Cirklen: I cirklen finder dit barn andre ord, der starter med bogstavet. Tal om tegningerne, sig ordene og lad dit barn lytte efter første bogstav og senere de andre bogstaver. Lav en sætning med ordet og måske kender I flere ord med bogstavet?

Firkant med huskeord: Firkanterne indeholder alle 120 huskeord, som er de mest brugte i danske børnetekster. Når dit barn kan læse disse, er det meget lettere at læse i en lille bog. I kassen står de huskeord, som starter med pågældende bogstav. Øv huskeordene, allerede når I taler om bogstaverne. Dit barn er måske slet ikke gammel nok til at kunne alle bogstaver endnu, men læs huskeordene, tal om dem og sig hvad der står alligevel. Mange børn kan tideligt begynde at genkende ordbilleder og ikke kun billeder.

Firkant med lydrette ord: De firkanter, der står på spidsen på kortene, er ikke med huskeord men lydrette ord. Lydrette ord er de ord, som lyder som de staves. Når dit barn kan bogstavernes lyde, kan I begynde at sætte lydene samme til små ord. Start med “Lydrette ord 1” tag langsomt ord med flere og flere bogstaver. Der er lydrette ord på de kort, hvor bogstavet ikke har huskeord, som starter med det.

Køb evt Læringshæftet “Lær bogstaver” med en forældrevejledning til at lære dit barn bogstaver.

Eller print arket med fokus på bogstaver her.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr