Boganmeldelser til 7. klasse

Har du en teenager i 7. klasse oplever du måske, at hormonerne flyver rundt over det hele, og der til tider er andre ting end læsning, som er noget mere spændende. I 7. klasse er det stadig vigtig, at I får implementeret læsning derhjemme. Det er vigtigt, fordi din teenager stadig har brug for at styrke sin læseudvikling. Litteraturen er fantastisk, fordi den kan give din teenager mulighed for at spejle sig i nogle andre karaktere end dem din teenager møder i sin hverdag. Litteraturen er også med til at give din teenager et sprog for de ting, som kan være svære at sætte ord på. 

I 7. klasse er et af fokuspunkterne, at din teenager træner sin læseudvikling. Der er specielt fokus på artikulation, betoning, gestik og mimik, og en præsentation kunne for eksempel  være af en boganmeldelse. 

En boganmeldelse i 7. klasse kan se ud på mange måder. Det kan være en klassisk boganmeldelse til en avis eller medie, men det kan også være en boganmeldelse som en præsentation med eller uden PowerPoint. Nederst kan du downloade skabeloner til boganmeldelser i 7. klasse.

Fokuspunkterne i en boganmeldelse i 7. klasse: 

Fakta: 

 • Titel på bog 
 • Titel på forfatter 
 • Antal sider 
 • Årstal bogen er skrevet i
 • Forlaget som har udgivet bogen  

Tekstskrivning: 

 • Hvad fortæller forsiden og titlen på bogen? 
 • Giv kort resumé 
 • Hvad er temaet, og hvor kommer temaet til syne i bogen?

Vurdering: 

 • Jeg synes bogen er…. Fordi… 
 • Hvem henvender bogen sig til? og hvordan er temaet relevant for målgruppen?

Forfatter boks: 

 • Hvem er forfatteren? 
 • Hvad tror du forfatterens hensigt har været med bogen? 
 • Hvilke andre bøger har forfatteren skrevet? 

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr