Boganmeldelser til 7. klasse

IMG_2020-07-06_14-21-42

Har du en teenager i 7. klasse oplever du måske, at hormonerne flyver rundt over det hele, og der til tider er andre ting end læsning, som er noget mere spændende. I 7. klasse er det stadig vigtig, at I får implementeret læsning derhjemme. Det er vigtigt, fordi din teenager stadig har brug for at styrke sin læseudvikling. Litteraturen er fantastisk, fordi den kan give din teenager mulighed for at spejle sig i nogle andre karaktere end dem din teenager møder i sin hverdag. Litteraturen er også med til at give din teenager et sprog for de ting, som kan være svære at sætte ord på. 

I 7. klasse er et af fokuspunkterne, at din teenager træner sin læseudvikling. Der er specielt fokus på artikulation, betoning, gestik og mimik, og en præsentation kunne for eksempel  være af en boganmeldelse. 

En boganmeldelse i 7. klasse kan se ud på mange måder. Det kan være en klassisk boganmeldelse til en avis eller medie, men det kan også være en boganmeldelse som en præsentation med eller uden PowerPoint. Nederst kan du downloade skabeloner til boganmeldelser i 7. klasse.

Fokuspunkterne i en boganmeldelse i 7. klasse: 

Fakta: 

 • Titel på bog 
 • Titel på forfatter 
 • Antal sider 
 • Årstal bogen er skrevet i
 • Forlaget som har udgivet bogen  

Tekstskrivning: 

 • Hvad fortæller forsiden og titlen på bogen? 
 • Giv kort resumé 
 • Hvad er temaet, og hvor kommer temaet til syne i bogen?

Vurdering: 

 • Jeg synes bogen er…. Fordi… 
 • Hvem henvender bogen sig til? og hvordan er temaet relevant for målgruppen?

Forfatter boks: 

 • Hvem er forfatteren? 
 • Hvad tror du forfatterens hensigt har været med bogen? 
 • Hvilke andre bøger har forfatteren skrevet? 

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

3-5år
legoglektie@gmail.com

Klip negle – finmotorik

Der er langt imellem, at B bliver SÅ begejstret over en aktivitet – han er jo ret forvent efterhånden! Men ligesom den anden aktivitet, hvor vi også tegnede efter hans hånd, så tegnede og klippede vi hans fine hænder ud

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

ereolen.dk

Husker du, at du og din barn kan bruge ereolen.dk helt GRATIS hver måned? Du kan hver måned låne 3 bøger gratis, som du kan lytte til eller læse. Det er en super måde, at få lidt frilæsningsbøger ind i

Læs mere
3-5år
legoglektie@gmail.com

ABC Terning

Bogstaver og lyde på en sjov måde!  Terningerne på billedet er fra Fakta og er vendt med vrangen ud af, så vi selv kan skrive bogstaverne på med en sprittusch. Hele alfabetet er skrevet og lidt til, for at det

Læs mere
Scroll til toppen