Boganmeldelser til 8. klasse

Når din teenager går i 8.klasse, er det vigtigt, at de har en høj læsehastighed, faktisk 225 ord i minuttet eller højere ved en skønlitterær tekst –  underforstået at han/hun har forstået det læste. I 8. klasse er der mindre fokus på, hvor meget din teenager læser, men mere fokus på, hvad han/hun læser, fx digte og noveller i stedet for kun at læse skønlitteratur og faglitteratur. Det er vigtigt at udfordre din teenagers gængse sprog, så han/hun hele tiden udvikler sig. 

I 8. klasse er der fokus på, at din teenager kan reflektere og perspektivere teksterne til andre tekster eller samfundsmæssige problemstillinger. 

En boganmeldelse vil formentlig være af en novelle fra en større novellesamling eller et digt fra en digtsamling. Det udfordrer din teenager til at gå ned i sproget og forsøge at reflektere på flere niveauer. 

En boganmeldelse kunne være en mundtlig selvstændig præsentation for klassen, hvor din teenager vælger de vigtigste pointer fra bogen. Det kunne således ud:

  • Præsentation af bogens titel og forfatter (fortæl kort hvem forfatteren er) 
  • Kort resumé af bogen 
  • Giv en vurdering af bogen ved at udpege de ting ved bogen, som gør den god eller dårlig – uddyb! 
  • Perspektiver – hvorfor er bogen relevant i dag? 

Det kunne også være nogle af de boganmeldelser, som kan downloades længere nede.

Hvis din teenagers læsehastighed er noget lavere end  225 ord i minuttet, så er der rig mulighed for øge din teenagers læsehastighed. Det kræver, at din teenager læser hver dag og forsøger at øve sin læsehastighed. Det er vigtigt, at din teenager forstår, hvad han/hun læser, men tal med læreren til din teenagers klasse om muligheder for at træne læsehastigheden. 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr