Boganmeldelser til 8. klasse

IMG_2020-07-06_14-18-52

Når din teenager går i 8.klasse, er det vigtigt, at de har en høj læsehastighed, faktisk 225 ord i minuttet eller højere ved en skønlitterær tekst –  underforstået at han/hun har forstået det læste. I 8. klasse er der mindre fokus på, hvor meget din teenager læser, men mere fokus på, hvad han/hun læser, fx digte og noveller i stedet for kun at læse skønlitteratur og faglitteratur. Det er vigtigt at udfordre din teenagers gængse sprog, så han/hun hele tiden udvikler sig. 

I 8. klasse er der fokus på, at din teenager kan reflektere og perspektivere teksterne til andre tekster eller samfundsmæssige problemstillinger. 

En boganmeldelse vil formentlig være af en novelle fra en større novellesamling eller et digt fra en digtsamling. Det udfordrer din teenager til at gå ned i sproget og forsøge at reflektere på flere niveauer. 

En boganmeldelse kunne være en mundtlig selvstændig præsentation for klassen, hvor din teenager vælger de vigtigste pointer fra bogen. Det kunne således ud:

  • Præsentation af bogens titel og forfatter (fortæl kort hvem forfatteren er) 
  • Kort resumé af bogen 
  • Giv en vurdering af bogen ved at udpege de ting ved bogen, som gør den god eller dårlig – uddyb! 
  • Perspektiver – hvorfor er bogen relevant i dag? 

Det kunne også være nogle af de boganmeldelser, som kan downloades længere nede.

Hvis din teenagers læsehastighed er noget lavere end  225 ord i minuttet, så er der rig mulighed for øge din teenagers læsehastighed. Det kræver, at din teenager læser hver dag og forsøger at øve sin læsehastighed. Det er vigtigt, at din teenager forstår, hvad han/hun læser, men tal med læreren til din teenagers klasse om muligheder for at træne læsehastigheden. 

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

@hererderenvoksen
legoglektie@gmail.com

Juletræ af håndaftryk

⠀Når jeg laver aftryk med børnene har barnet og jeg en dejlig lille stund sammen 1:1. Vi snakker om farven, følelsen af at blive “penslet”, er det koldt? Hvordan føles det? Måske mærker du…? ⠀⠀Første del af processen var selve

Læs mere
Attraktioner
legoglektie@gmail.com

Ejer Bavnehøj ved Skanderborg

Ejer Bavnehøj Da vi havde 1/2 børnefri i weekenden tog vi afsted til Ejer Bavnehøj med Eskild – 2. Højeste sted i Danmark. Vi har været ved Himmelbjerget, og det er bestemt også et besøg værd. Sådan nogle historiske steder

Læs mere
Læring
legoglektie@gmail.com

Opmundre og rose dit barn?

Opmundre og rose sit barn? Vi vil alle vores børn det bedste. Punktum. Nogle gange er det bare vildt svært, hvad det bedste er. Jeg ved ikke, hvad der er bedst for dit barn. Jeg ved heller ikke altid, hvad

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

Læsetips – READ video

Videoen her giver en masse gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn til at blive en bedre læser. Videoen er lavet under projektet READ for Aarhus kommune. Du kan finde en liste over gode bøger til oplæsning her.

Læs mere
Scroll til toppen