Lær om regnehieraki – hjælp i matematik

IMG_2020-07-18_19-08-47

Det er vigtigt, at dit barn kender sit regnehierarki, når han/hun skal regne. Hierarki kommer fra græsk og er to sammensatte ord af Hieros (hellig) og arkho (regel) – Hellig regel. 

Det betyder, at det er regler, som skal overholdes. Hvis du eller dit barn kender andre hierarkier, så ved I, at den øverste i hierarkiet bestemmer. Regnehierarkiet er netop bestemmende for, hvordan man regner et regnestykke. Hvis I ikke kender regnehierarkiets regler, så får I det forkerte resultat.

Her ser I regnehierakiet: 

Det betyder altså, at hvis et regnestykke indeholder flere dele, så skal de udregnes i den rækkefølge, som regnehierkiet viser.

Her er et eksempel:  (3+4)-(4+9)*3  = ? 

Hvis I læser det fra venstre mod højre og beregner regnestykker uden regler, så ville der stå 3+4-4+9*3, og I ville få resultatet 36, men det er ikke korrekt! 

Dit barn skal have kendskab til regnehierarkiet, så dit barn i dette regnestykke først beregner parenteserne, derefter gange og til sidst plus og minus: 

(3+4) = 7 og (4+9) = 13 

Derefter ganger I 13 med 3, så der står 7-39, og resultat giver = -32 

Det er enormt vigtigt, at dit barn får kendskab til regnehierarkiet, så dit barn får mulighed for at regne rigtigt. Nogle børn oplever, at det er rigtig rart at have nogle konkrete regler på skrift, som de kan støtte sig til. I kan sammen printe regnehierarkiet ud og lime det fast i dit barns hæfte. 

Se også alle vores læringscirkler til matematik, som indeholder andre matematikregneregler på en sjov og visuel måde. Se dem her.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

Halloween
legoglektie@gmail.com

Halloween tegninger

Her finder du 5 fine tegninger, som dit barn kan farvelægge og med temaet halloween. Halloween er efterhånden er en tradition, der har bidt sig fast i Danmark, og de fleste børn synes det er godt. Se også vores Halloween

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

ABC pakken

Rigtig mange forældre vil gerne lege og spille med bogstaver, for at lære deres børn bogstavernes navne og lyde. Der findes bare ikke rigtig nogle gode spil, og derfor lavede vi denne ABC pakke, som indeholder spil, aktiviteter, opgaver og

Læs mere
Leg med NATUR
legoglektie@gmail.com

Leg med tungsand

Magnetisk sand eller tungsand fra Vesterhavet!Vi gravede 5-10 cm ned i sandet i dag og fandt dette lidt mørke sand i lag. Vi samlede en lille pose sammen, som vi testede med en magnet, da vi kom hjem… og se

Læs mere
Scroll til toppen