Lær om regnehieraki – hjælp i matematik

IMG_2020-07-18_19-08-47

Det er vigtigt, at dit barn kender sit regnehierarki, når han/hun skal regne. Hierarki kommer fra græsk og er to sammensatte ord af Hieros (hellig) og arkho (regel) – Hellig regel. 

Det betyder, at det er regler, som skal overholdes. Hvis du eller dit barn kender andre hierarkier, så ved I, at den øverste i hierarkiet bestemmer. Regnehierarkiet er netop bestemmende for, hvordan man regner et regnestykke. Hvis I ikke kender regnehierarkiets regler, så får I det forkerte resultat.

Her ser I regnehierakiet: 

Det betyder altså, at hvis et regnestykke indeholder flere dele, så skal de udregnes i den rækkefølge, som regnehierkiet viser.

Her er et eksempel:  (3+4)-(4+9)*3  = ? 

Hvis I læser det fra venstre mod højre og beregner regnestykker uden regler, så ville der stå 3+4-4+9*3, og I ville få resultatet 36, men det er ikke korrekt! 

Dit barn skal have kendskab til regnehierarkiet, så dit barn i dette regnestykke først beregner parenteserne, derefter gange og til sidst plus og minus: 

(3+4) = 7 og (4+9) = 13 

Derefter ganger I 13 med 3, så der står 7-39, og resultat giver = -32 

Det er enormt vigtigt, at dit barn får kendskab til regnehierarkiet, så dit barn får mulighed for at regne rigtigt. Nogle børn oplever, at det er rigtig rart at have nogle konkrete regler på skrift, som de kan støtte sig til. I kan sammen printe regnehierarkiet ud og lime det fast i dit barns hæfte. 

Se også alle vores læringscirkler til matematik, som indeholder andre matematikregneregler på en sjov og visuel måde. Se dem her.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

GRATIS
legoglektie@gmail.com

Gratis skriveopgaver, skrivehuse og skriv bogstaver.

Se også alle vores læringsmaterialer i butikken her. Blandt andet de populære Leg&Lektie cirkler, som både forældre, lærere og pædagoger bruger. Tilbage til oversigten med alle gratis opgaver her. Skriveretning Skrivehuse HuskecirkelBogstaversSkriveretning Link Link A Link B Link CLink D

Læs mere
Lærer
legoglektie@gmail.com

Små fagbøger

Der finde et hav af små fagbøger til børn på denne side. De findes på flere forskellige sprog og er alle gratis at bruge – fantastisk ikke? Der er både norsk, tysk, islandsk, dansk, finsk og mange flere sprog at

Læs mere
Ark til print
legoglektie@gmail.com

Engelsk domino med animals

Dominoes Animals er et spil, der sigter efter at skabe en lærerig oplevelse om dyrene på engelsk. Spillet er lavett med udgangspunkt i indskolingsbørn (1.-3.kl.). Det spilles præcis som det klassiske domino-spil, hvor de velkendte prikker er udskiftet med ord

Læs mere
3-5år
legoglektie@gmail.com

Klem med tal

Denne leg er rigtig god til at visualisere og gøre plus og minusstykker konkrete. Jeg har lavet nogle kartonstykker med små regnestykker til B på 4,5år. Han skulle så regne sig frem til svaret og sætte det rigtige antal klemmer

Læs mere
Scroll til toppen