Opgaver med konsonantlyde

På disse ark ser du billeder af forskellige ting, hvor en bestemt konsonant er fremtrædende. På første ark ser I for eksempel konsonanten “b” og en masse billeder (banan, bold, skab), hvor bogstavet “b” er med i. 

Det er en god ide at øve bogstavlyden med dit barn, da det hjælper dit barn både med at kunne læse ord og skrive den. Formålet med disse ark er, at dit barn skal finde ud af, hvor bogstavlyden er. Er det i starten af ordet eller i slutningen? Når dit barn er kommet frem til et svar, skal han/hun sætte et kryds i enten den første eller bagerst cirkel. 

Denne øvelse er med til at skabe forbindelse mellem et bogstav og bogstavlyden, når den fremtræder i et ord. Det hjælper dit barn til genkende bogstavet og lyden, og dit barn får både lettere ved at stave og læse, når dit barn træner at genkende konsonanten. 

 

Målgruppe: 1.-2. klasse dansk 

Mål: Genkende bogstavlyde og placere dem.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr