Opgaver og vendespil med rim

I hjemmet foregår en stor del af dit barns sprogudvikling. Rim har en rytme, som gør sproget mere indbydende og det sætter fokus på sproget lyde, som er afgørende for at komme til at læse senere. Tjek vores færdige vendespil til 69kr her.

Måske har du opdaget, at dit barn særligt husker nogle rim, remser eller sange? Det gør dit barn, fordi rim og remser udtales tydeligere, så rytmen fremhæves, og det gør ordene mere spændende og lettere at huske. Derfor retter dit barn sin opmærksomhed mod rim, så dit barn husker dem. Rim kan være ret fjollede, og det skal du endelig udnytte, for det er sjovt at snakke volapyk, og det skaber glæde ved sproget. Rim er netop en god måde at stimulere dit barns sproglige udvikling, selvom det nogle gange er skæve ord, som kommer ud af det. 

Nu skal du og dit barn i gang med lege med rim. Her er nogle inspirationsark, hvor I kan lave  rim-vendespil, men der er også et ark, hvor dit barn ud fra billeder, skal finde de ord, som rimer. Det udvikler dit barn sprogforståelse, og nogle ord vil blive lettere at stave til, når dit barn for eksempel kender ordet “ko”, så ved dit barn, at disse bogstaver også er i ordet “sko”. 

Det er sådan med rim, at I kan bruge alle ting i verden til at rime med. Det er bl.a. din opgave som forældre at være opmærksom på at stimulere dit barn sprogudvikling. Det er en oplagt mulighed, når du er sammen med dit barn at finde ting, der hvor I er, som I kan få til at rime. Dit barn skal få en oplevelse af sprogets rytme, så dit barn får lyst til at lege med. 

Her er nogle eksempler på rim: 

“Ko, sko, bo, lo, sno, go, to, kno, fno, sto, po, mo”

“Hvad, bad, mad, sad, tad, kad, lad, fad, dad, snad, knad, blad” 

“Æv, bæv, bussemand, sure tæer i saftevand”

Målgruppe: Fra 5 år 

Mål: Stimulere dit barns sprogudvikling.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr