Piktogrammer til børn – Hjælp til hverdagen, autisme og ADHD

Piktogrammer til børn – struktur

Piktogrammer er symboler og billeder, som har en så almen betydning, og som kan støtte forståelsen på forskellige områder. Indenfor skoleverden og hos børnefamilier generelt har det ofte en positiv effekt på børn, at rutiner, opgaver eller gennemgange bliver visualiseret med symboler og tegninger.

Piktogrammer findes mange steder i vores dagligdag, og flere piktogrammer fungerer internationalt og er fælles i verden. Der er også nationale piktogrammer, som for eksempel affaldssortering med et æbleskrog, en papkasse, en flaske. I trafikken benytter vi en helt masse piktogrammer, og her er børn ofte meget interesseret i at vide, hvad de forskellige skilte betyder.

** Forslag til piktogrammer til børn **

  • “Min dag” – dagsplan til børn. Tøj på, børste tænder, vaske hænder, pakke taske, lave mad. 349kr.
  • Hverdagstavlen – handler dag, måned, årstid, beklædning og temperatur. 299kr.
  • Min kalender – overblik til børn for 3 uger ad gangen. 399kr.
  • Min opgavetavle – kommer snart!

Piktogrammer til dagen

Rigtig mange forældre bruger piktogrammer til at visualisere dagen for sit barn, og derfor har vi lavet flere forskellige piktogramsæt. To af dem er “Min dagsplan” samt “Hverdagstavlen”. Begge tavler har til hensigt at visualiserer børns dagligdag, stimuleret sproget og sætte gang i samtalerne samt hjælpe dit barn med at få en fornemmelse af dagen, ugen, måneden og året. Desuden kan vores nye kalender til børn hjælpe med at lade dit barn overskue en til tre uger af gangen. Her er der blandt andet piktogram med “skiftedag” til skilsmissebørn.

Piktogrammer er et næsten uundværligt værktøj, som giver struktur, synlighed og forudsigelig for dit barn. Det skaber færre konflikter og ro hos dit barn at vide, hvad der skal foregå. Desuden gør piktogrammer det lettere for dit barn at hjælpe til med at tage tøj på, når piktogrammerne tydeligt viser, hvad der skal tages på. Brug piktogrammerne i perioder, hver dag eller indenfor forskellige områder af hverdagen for at visualisere og skabe en mere gnidningsfri hverdag.

Piktogrammer autisme og ADHD

Mange forældre og børn har glæde af piktogrammer, dog er der en særlig gruppe af børn, som har ekstra meget brug og udbytte af piktogrammer i hverdagen. Børn med autisme og ADHD kan have svært ved at overskue flere ting af gangen eller modtage flere beskeder på en gang. Her er piktogrammer et fantastisk værktøj, som gør det overskueligt for barnet. Piktogrammerne giver barnet et billede for hver aktivitet, så det visuelt kan se, hvor på planen man er. Piktogrammerne kan både være meget specifikke eller indeholde flere ting. Vores piktogrammer er meget specifikke, hvor alt fra at gå på toilettet, tage strømper på, spise, lege og tage pauser er med. Der er over 100 piktogrammer.

Se også vores MEGA piktogrampakke her med visuel læring til dit barn.

Min dag: Dagsskema til børn – strukturtavle

Min dag er en piktogramtavle, der giver dit barn struktur og forudsigelighed for dagen. Piktogrammerne er enkelte og lette at forstå. Du får både forskellige transportmidler, hygiejne, beklædning, piktogrammer omkring spisning, søvn, medicin og en masse andre til dagens rutiner. Plakaten er selvklædende og brikkerne sættes på med velcro, der medfølger. Se den her.

Hverdagstavlen: Piktogramtavle

Hverdagstavlen er en tavle, der giver rig mulighed for at samtale med dit barn og dagen, måneden og årstiden. De giver dit barn en begyndende forståelse for årets gang samtidig med at I kan tale om vejret og påklædningen for dagen. En dejlig fælles start på dagen med piktogrammer. Se den her.

Min Kalender: Piktogram ugeplan til børn – opgavetavle

Min kalender er et tydeligt overblik over dit barn uge eller kommende uger. Der er til 3 uger frem, som kan være en fordel især hos skilsmissebørn, så de ved hvornår, der er skiftedag. Ellers giver kalenderen mulighed for at giver et overblik over skole, børnehave, fritidsaktiviteter, pligter, besøg og en masse andet. Se den her.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort