Piktogrammer til børn – Hjælp til hverdagen, autisme og ADHD

Piktogrammer til børn - struktur

Piktogrammer er symboler og billeder, som har en så almen betydning, og som kan støtte forståelsen på forskellige områder. Indenfor skoleverden og hos børnefamilier generelt har det ofte en positiv effekt på børn, at rutiner, opgaver eller gennemgange bliver visualiseret med symboler og tegninger.

Piktogrammer findes mange steder i vores dagligdag, og flere piktogrammer fungerer internationalt og er fælles i verden. Der er også nationale piktogrammer, som for eksempel affaldssortering med et æbleskrog, en papkasse, en flaske. I trafikken benytter vi en helt masse piktogrammer, og her er børn ofte meget interesseret i at vide, hvad de forskellige skilte betyder.

Vores piktogrammer til børn (se dem længere nede)

 • Min dag:
  Dagsplan til børn.
  Tøj på, børste tænder, vaske hænder, pakke taske, lave mad.
  349kr.

 • Min kalender:
  Overblik til børn for 3 uger ad gangen.
  God til børn med skiftedag eller der har brug for at se frem i tiden.
  399kr.

 • Rutineflapper:
  Dagens rutine med indbygget belønning.
  Fra 89kr.

Min dag: Dagsskema til børn - strukturtavle

Min dag er en piktogramtavle, der giver dit barn struktur og forudsigelighed for dagen. Piktogrammerne er enkelte og lette at forstå. Du får både forskellige transportmidler, hygiejne, beklædning, piktogrammer omkring spisning, søvn, medicin og en masse andre til dagens rutiner. Plakaten er selvklædende og brikkerne sættes på med velcro, der medfølger.

Se piktogramtavlen her.

Min Kalender: Månedskalender med piktogrammer

Min kalender er et tydeligt overblik over dit barn uge eller kommende uger. Der er til 3 uger frem, som kan være en fordel især hos skilsmissebørn, så de ved hvornår, der er skiftedag. Ellers giver kalenderen mulighed for at giver et overblik over skole, børnehave, fritidsaktiviteter, pligter, besøg og en masse andet.

Se kalenderen her.

Rutineflapper: Tjeklister til dagen

Morgen- og aftenrutinen er for mange familier en af de mest konfliktfyldte, da tiden er knap, alle er trætte og der skal gøres en del ting. Så sig farvel til konflikt, gråd og 1000 gentagelse af en opgave med disse rutineflapper. Hver gang en opgave er løst klistres flappen op, og dit barn får en stjerne.

Se rutineflapperne her.

Fleksible rutineflapper

De fleksible rutineflapper er et piktogramsystem, hvor du har mulighed for at sammensætte rutiner, pligter,  opgaver og ting, der skal huskes præcis, som det passer i jeres hverdag. Med rutineflapperne motiveres dit barn med flapperne, der vippes op, når en opgave er udført.

Se de fleksible rutineflapper her.

Piktogrammer til dagen

Rigtig mange forældre bruger piktogrammer til at visualisere dagen for sit barn, og derfor har vi lavet flere forskellige piktogramsæt. To af dem er “Min dagsplan” samt “Hverdagstavlen”. Begge tavler har til hensigt at visualiserer børns dagligdag, stimuleret sproget og sætte gang i samtalerne samt hjælpe dit barn med at få en fornemmelse af dagen, ugen, måneden og året. Desuden kan vores nye kalender til børn hjælpe med at lade dit barn overskue en til tre uger af gangen. Her er der blandt andet piktogram med “skiftedag” til skilsmissebørn.

Piktogrammer er et næsten uundværligt værktøj, som giver struktur, synlighed og forudsigelig for dit barn. Det skaber færre konflikter og ro hos dit barn at vide, hvad der skal foregå. Desuden gør piktogrammer det lettere for dit barn at hjælpe til med at tage tøj på, når piktogrammerne tydeligt viser, hvad der skal tages på. Brug piktogrammerne i perioder, hver dag eller indenfor forskellige områder af hverdagen for at visualisere og skabe en mere gnidningsfri hverdag.

Piktogrammer autisme og ADHD

Mange forældre og børn har glæde af piktogrammer, dog er der en særlig gruppe af børn, som har ekstra meget brug og udbytte af piktogrammer i hverdagen. Børn med autisme og ADHD kan have svært ved at overskue flere ting af gangen eller modtage flere beskeder på en gang. Her er piktogrammer et fantastisk værktøj, som gør det overskueligt for barnet. Piktogrammerne giver barnet et billede for hver aktivitet, så det visuelt kan se, hvor på planen man er. Piktogrammerne kan både være meget specifikke eller indeholde flere ting. Vores piktogrammer er meget specifikke, hvor alt fra at gå på toilettet, tage strømper på, spise, lege og tage pauser er med. Der er over 100 piktogrammer.

Se også vores MEGA piktogrampakke her med visuel læring til dit barn.

Piktogrammer til børn

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr