Piktogrammer til børn

IMG_2020-07-15_13-55-31

Piktogrammer er symboler og billeder, som har en så almen betydning, og som kan støtte forståelsen på forskellige områder. Indenfor skoleverden og hos børnefamilier generelt har det ofte en positiv effekt på børn, at rutiner, opgaver eller gennemgange bliver visualiseret med symboler og tegninger.

Piktogrammer findes mange steder i vores dagligdag, og flere piktogrammer fungerer internationalt og er fælles i verden. Der er også nationale piktogrammer, som for eksempel affaldssortering med et æbleskrog, en papkasse, en flaske. I trafikken benytter vi en helt masse piktogrammer, og her er børn ofte meget interesseret i at vide, hvad de forskellige skilte betyder.

Rigtig mange forældre har forespurgt piktogrammer til at visualisere dagen for sit barn, og derfor har vi lavet vores forslag til piktogrammer igennem “Min dagsplan” samt “Hverdagstavlen”. Begge tavler har til hensigt at visualiserer børns dagligdag, stimuleret sproget og sætte gang i samtalerne samt hjælpe dit barn med at få en fornemmelse af dagen, ugen, måneden og året.

Piktogrammer er et fantastisk værktøj, som giver struktur, synlighed og forudsigelig for dit barn. Det skaber færre konflikter og ro hos dit barn at vide, hvad der skal foregå. Desuden gør piktogrammer det lettere for dit barn at hjælpe til med at tage tøj på, når piktogrammerne tydeligt viser, hvad der skal tages på. Brug piktogrammerne i perioder, hver dag eller indenfor forskellige områder af hverdagen for at visualisere og skabe en mere gnidningsfri hverdag.

Se også vores MEGA piktogrampakke her med visuel læring til dit barn.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

Ikke-kategoriseret
legoglektie@gmail.com

Farvelege

Farve lege er noget som de fleste børn elsker at lege og der er uendelig mange muligheder. På billedet her se du 3 forskellige lege og du kan finde endnu flere her. Billede 1: Jeg har stukket farvet piberensere igennem

Læs mere
@krea_fidusen
legoglektie@gmail.com

Match formen

Finmotorisk aktivitet, der styrker barnet i at genkende forskellige former, farver og benævne dem. De fleste børn elsker aktiviteter, hvor man skal putte i og tage op. Den her aktivitet synes jeg er super fin, da den kan ramme de

Læs mere
Børnehave
legoglektie@gmail.com

Modsætninger og sanser – Leg&Lektie cirkler

Modsætninger: Som en del af den sproglige udvikling og forståelsen af verden omkring sig, skal dit barn begynde at bruge forskellige ord – herunder tillægsord. Disse tillægsord er opsat som modsætninger, som er lette at visualsere og bruge sammen med

Læs mere
3-5år
legoglektie@gmail.com

Vejer mest?

Hvilket vejer mest mor? B spurgte i går, hvilket af de 2 resterende jordbær, der vejede mest? Jeg kunne have lukket den hurtig med at sige ‘den der’. I stedet spurgte jeg, ‘Hvad tror du?’. Han gættede, og imens hentede

Læs mere
Scroll til toppen