Sammensatte ord – vendespil + opgave

IMG_2020-08-14_11-51-39

To selvstændige navneord, som bliver til et ord, er et sammensat ord. Der kører “isbilen!” Her er ordet sammensat af en is og en bil. Sommetider kommer der et bindebogstav ind mellem navneordene. Det kunne for eksempel være i ordet “løbecykel”, hvor ordet er sammensat af et løb og en cykel, men hvor “e” er bindebogstav. Et andet eksempel er en “vaskemaskine”, hvor ordet er sammensat af en vask og en maskine.

Ofte hjælpe det at sige ordet højt. Det kunne for eksempel være ordet “sofabord”. Her er ordet sammensat er en sofa og et bord. Når dit barn siger ordet højt, så er det næsten “klistret” sammen. Altså “SOfabord”, hvor trykket er først i sætningen. 

I dette vendespil lærer dit barn hvilke ord, som kan være sammensatte og hvilke, der ikke kan. På kortene er der forskellige ord, så dit barn også kan forsøge at lave ord.

Denne opgave er udfordrende, men gentagelser hjælper dit barn med at blive dygtigere og finde et mønster i sammensatte ord. 

Se også denne opgaver.

Mål: Sammensatte ord, sproglig opmærksomhed

Målgruppe: Fra 1. klasse

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Læringscirkler

Alle huske- og regneregler til matematik, dansk og engelsk samlet i en nøglering. 0.-10. klasse.
Butikken

Læringskort

Kort med plastikoverflade - så løs og visk ud! Meget populære kort og et sikkert valg. Fra 3 år.
Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Læringspakker sammensat af os! Alt det vigtige du skal bruge til dit barn. Fra 3 år.
Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Hjælp til dit barns sprogudvikling - let og sjovt med vores Multi Sprogkort. Fra 3 år.
Butikken
Scroll til toppen