Sammensatte ord – vendespil + opgave

IMG_2020-08-14_11-51-39

To selvstændige navneord, som bliver til et ord, er et sammensat ord. Der kører “isbilen!” Her er ordet sammensat af en is og en bil. Sommetider kommer der et bindebogstav ind mellem navneordene. Det kunne for eksempel være i ordet “løbecykel”, hvor ordet er sammensat af et løb og en cykel, men hvor “e” er bindebogstav. Et andet eksempel er en “vaskemaskine”, hvor ordet er sammensat af en vask og en maskine.

Ofte hjælpe det at sige ordet højt. Det kunne for eksempel være ordet “sofabord”. Her er ordet sammensat er en sofa og et bord. Når dit barn siger ordet højt, så er det næsten “klistret” sammen. Altså “SOfabord”, hvor trykket er først i sætningen. 

I dette vendespil lærer dit barn hvilke ord, som kan være sammensatte og hvilke, der ikke kan. På kortene er der forskellige ord, så dit barn også kan forsøge at lave ord.

Denne opgave er udfordrende, men gentagelser hjælper dit barn med at blive dygtigere og finde et mønster i sammensatte ord. 

Se også denne opgaver.

Mål: Sammensatte ord, sproglig opmærksomhed

Målgruppe: Fra 1. klasse

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

Tips
legoglektie@gmail.com

Vestibulum sapin prin quam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris. Fusce nec tellus sed augue semper porta. Mauris

Læs mere
Ark til print
legoglektie@gmail.com

Leg&Lektie cirkler – tal og tæl

Jeg har manglet en læringscirkel til Eskild på knap 3år, derfor har jeg lavet en lille serie af læringscirkler til førskolebørn. Cirklerne her sætter fokus på det at tælle og en begyndende forståelse af talmængder. Herhjemme bruger vi cirklen sammen

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

Hvad lærer mit barn i 0. klasse? – GUIDE

Hvad lærer mit barn i 0. klasse? Som forældre kan det være ret svært at finde ud af, hvad dit barn egentlig skal have ud af at gå i 0. klasse. Børnehaveklasselederen laver selvfølgelig en årsplan, og du kan læse

Læs mere
Lister til BØRN
legoglektie@gmail.com

Bøger til 7-8 år

Her har du en liste over billedbøger, som er gode til oplæsning eller læsning for dit barn. Listen er lavet af bibliotikar Pernille Markholm, som har givet mig lov til at dele den med jer;-) Du kan læse lidt om hvordan du

Læs mere
Scroll til toppen