Farvelæg

IMG_2020-09-19_18-15-57

Du har helt sikkert selv tegnet som barn, men mit gæt er, at du ikke tegner længere, og hvis du tegner, så er det konkrete ting som en tekstboks eller en figur fra noget fagligt. 

Alle tegner som små, og det er her dit barn finder ud af, at han/hun kan kreere noget. Alle børn kan tegne på et stykke papir, og flere børn får en god oplevelse, når tegningen begynder at tage form.

Alligevel er der en tendens til, at børn stopper med at tegne efter et par år i skolen. Det er meget uheldigt, da kreativiteten er udviklingsfremmende. Alle børn har kreative talenter, men de bliver fastlåste i uddannelsessystemet, hvor de kreative fag bliver nedprioriteret. Derfor er det vigtigt at støtte og opmuntre dit barn til at tegne. Tegning udvikler dit barns finmotorik, dit barns forestillingsevne, dit barn koordination af øjne, hænder og hjerne/sind og dit barns fantasi. Tilmed er tegning en god måde at lære på og lagre viden i hukommelsen. Hvis dit barn kan tegne det, han/hun lærer, så har dit barn en forståelsen af det lærde og kan bedre huske det. Hvis dit barn er udfordret fagligt i skolen, så kan I forsøge at tegne forskellige ting, som dit barn skal lære.

Når dit barn tegner, får dit barn mulighed for at lave fejl, men her lærer dit barn at være konstruktiv, og dit barn skal vurdere, hvad der har brug for et viskelæder, og hvad der fint for dit barn. Dit barn får mulighed for gennem tegning at opdage ting i verden, dit barn ellers ikke ville lægge mærke til. Tilmed har mange små børn ikke ordforråd til udtrykke sig, men gennem tegning vil dit barn have lettere ved at udtrykke sig, da det er billedligt. 

Se også vores produkter til børnehavebørn her.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

3-5år
legoglektie@gmail.com

Rim og remser

Herhjemme elsker vi RIM og REMSER! Det er en fantastisk måde at lære sproget at kende på. Den gode klassiske med at læse højt for dit barn, udvikler selvfølgelig også dit barns sprogforståelse, men legen med sproget som RIM og

Læs mere
Læring
legoglektie@gmail.com

Modige børn

MODIGE børn Bjørn på 4,5år er lidt en forsigtig dreng på nogle område, men den anden dag oplevede jeg noget, som bare gjorde mig helt vildt glad og stolt af ham. Ofte er det lidt – for os andre –

Læs mere
GRATIS
legoglektie@gmail.com

Bamselægen på Ramasjang

Bamselægen på Ramasjang DR Ramasjang har lavet en ny serie til børn, der hedder “Bamselægen”. Indtil videre er der 3 afsnit; et om benet, et om asma og et om blindtarmsbetændelse. Programmet er virkelig godt lavet! Jeg kan ikke huske,

Læs mere
Leg med NATUR
legoglektie@gmail.com

Dæksel og læring

Jeg spurgte jer læseren, hvad I ville udfordre jeres børn med, hvis I så dette dæksel på en gåtur. Og der kom mange gode ideer, som jeg har samlet herunder: “Tælle hvor mange fodlængder der er over, og om der

Læs mere
Scroll til toppen