Dyrekort

Billedkortene her viser søde dyr med mange forskellige farver, som fremstår visuelt indbydende. Dyrene er almindeligt kendte dyr, og dit barn kender sikkert de fleste af dyrene – måske alle? Det kan være dit barn er stødt på det i en bog eller måske i virkeligheden?
På billederne er der streger, som viser, hvad hver enkelt del på dyret hedder. Eksempelvis er der ved hønen en streg hen til næbbet og vingen, mens der ved grisen er en streg hen til trynen og den krøllede hale. Brug kortene som udgangspunkt for en samtale om dyr, hæng dem op som plakat eller saml dem i en nøglering som en bog.

Når I kigger på dyrene, kan I vælge at have samtale (butik) om dyret. Hvornår stødte I sidst på dyret? Hvor bor et dyr som dette? Hvad spiser dyr som dette? Osv. Dette vil gøre det til en hyggelig aktivitet, der ikke kun har fokus på læring men også samvær med dit barn.

Som forælder kender du dit barn bedst, og det er derfor en fordel, hvis du, inden du finder aktiviteten frem, vurderer, om der er nogle dyr eller ord, som barnet ikke kender til. Der er mange dyr at vælge imellem, og det er slet ikke sikkert, at dit barn kender dem alle. Det kan derfor være en god idé at starte med få dyr de første par gange, så det ikke bliver en for uoverskuelig opgave.

Se også vores førskolecirkler med naturemner her.

På tur

Aktiviteten kan være en god samtalestarter, hvis I er ude at gå tur og eksempelvis støder på et af dyrene fra billederne. Her kan det være, at dit barn kan huske de ord, der blev lært ud fra billederne. På den måde får barnet også koblet læringen til virkelighed og får igen en succesoplevelse, når det kan fortælle, hvad delene på dyrene hedder, mens det ser dyret i virkeligheden.

Målgruppe: Fra 3 år
Mål: Lær, hvad dyrene og delene på dyrene hedder.

Indstil din printer til at få udskrevet flere sider på et A4 ark, så bliver de i den fine kortstørrelse.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr