Lær om former – ark

I faget matematik er det vigtigt at have styr på de geometriske figurer, fordi geometri ofte bruges til målinger og udregninger. 

Figurerne har forskellige navne, fx firkant, trekant, rektangel, cirkel osv., som dit barn skal skrive på arkene. Det er godt både at sige navnet højt, men også at få ordet ind i hånden ved at skrive det, så dit barn kan genkende ordet i en tekst. 

Måske dit barn kender til en firkant, men kender dit barn også et rektangel og kan dit barn adskille en firkant og et rektangel? Det kan være rigtig svært, og derfor er det godt at øve. 

Hvis du sidder sammen med dit barn, så tal med dit barn om, at fx trekanter kan have forskellige vinkler – måske ikke bruge ordet vinkler, men tegn forskellige trekanter for dit barn. 

I opgaverne hvor dit barn skal genkende fx rektangler, lærer dit barn at figuren godt kan være drejet og stadig være et rektangel. 

Det er altid vigtigt at matematik giver mening. Sammen kan du og dit barn forsøge at finde hjemme, så det bliver mere konkret for dit barn. De geometriske figurer er overalt, og det vil hjælpe dit barn til at genkende dem, når de findes mere konkret

Målgruppe: 5-7 år .
Mål:  Former, figurer, geometriske figurer.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr