Forbind ord og billede

IMG_2021-01-22_14-03-25

Denne opgave har fokus på at styrke dit barns læsefærdigheder. Opgaven er lavet visuelt indbydende med forskellige, farverige billeder. Billederne repræsenterer ting, som dit barn med stor garanti har kendskab til i forvejen eller måske har set i virkeligheden. Da opgaven fremstår visuelt indbydende, vil den tiltrække dit barns opmærksomhed, og det vil medvirke til, at dit barn bliver interesseret i at lave opgaven og har motivation til at lære. Opgaven består af fem billeder og fem ord på hver side, og dette gør, at opgaven fremstår overskuelig for dit barn og let at gå i gang med. Dette gør, at dit barn ikke med det samme mister modet, når det ser opgaven, og dette er vigtigt for at give dit barn lyst til at lære.

Lydrette ord

I opgaven skal dit barn forbinde ord og billeder med streger. Dette gør, at dit barn er nødsaget til at læse ordene for at kunne vide, hvor stregen skal trækkes hen. Det er altså ikke nok, at dit barn ved, hvad billederne repræsenterer, men det skal også kunne læse ordene i højre side af arket. Ordene er enstavelsesord med tre bogstaver, og de er en blanding af lydrette og ikke-lydrette ord. Dette gør altså, at dit barn skal være opmærksom på, at det ikke er alle ordene, hvor bogstaverne har den lyd, som de har, når de står isoleret.

Støtte læsningen

Som voksen kan du støtte dit barn i at læse ordene, hvis dit barn oplever udfordringer med det. Det kan være en god idé i begyndelsen, særligt hvis opgaven volder problemer for dit barn. For at dit barn kan vedligeholde motivationen for opgaven og lysten til at lære, er det vigtigt, at det ikke står med følelsen af, at det ikke kan finde ud af at læse eller løse opgaven. Det er derfor en stor hjælp, hvis du som voksen kan hjælpe og støtte barnet i at læse ordene, så dit barn på den måde opnår succesoplevelser. Succesoplevelserne vil være med til at styrke dit barns indlæring og medvirke til, at dit barn vedligeholder motivationen og lysten til at lære.

Opgaven er tænkt som en hyggelig aktivitet, og der er lagt op til god læring og styrkelse af dit barns stave- og læsefærdigheder.  Derudover giver den mulighed for hyggeligt samvær for dig og dit barn.

Målgruppe: Fra 6 år
Mål: Træn læsefærdigheder

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private. Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanning

Læringskort

Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Butikken
Scroll til toppen