Find antallet – matematik til 0. klasse

I denne opgave skal vi arbejde med tal, antal og i den grad talforståelse

Her skal dit barn arbejde med tal fra 1-10. Tallene står i centrum af arket, men rundt om er der forskellige genstande i forskellige antal. Et eksempel kunne være, at der står “4” i midten, men rundt om er der for eksempel seks blyanter, tre bolde, to biler, fire gaver osv. Nu skal dit barn sætte streg til de genstande, hvor antallet passer til det tal, der står i midten. 

Opgaven er enormt god til at arbejde med dit barns talforståelse. Nogle børn lærer hurtigt at overføre viden om tal til genstande, mens andre børn kan have rigtigt svært ved det. Faktisk ser nogle børn ikke tallet, som noget der angiver et antal, men som et billede. I denne opgave vil du hurtigt spotte om dit barn har en god forståelse af, at tallet fire og fire gaver er det samme, eller om dit barn svært ved det. Her arbejdes med at overføre viden fra den symbolske repræsentation (tal) til den visuelle repræsentation (billeder).

Se også vores mange spil til at hjælpe talforståelse på vej her (butik). Eller vores skriveunderlag med læringsspil her (butik).

Mål: Udvikle dit barns talforståelse
Målgruppe: 4-6 år

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr