Opgaver med dobbelt konsonanter – dobbeltkonsonant

Når dit barn skal lære at stave, er der mange ting at holde styr på. Nogle ord har stumme bogstaver, andre har ikke, nogle ord har dobbeltkonsonanter, andre har ikke.

Netop dobbeltkonsonanter er det, som disse opgaver tager fat på. Det kan være rigtig svært at vide, hvornår et ord skal have dobbeltkonsonant eller ej. Det kræver, at dit barn har helt styr på reglerne, og for at dit barn kan få det, er det en god idé med træning og repetition, så dit barn netop får helt styr på reglerne. Efter øvelse vil dit barn med stor garanti uden problemer kunne genkende, hvornår et ord skal have dobbeltkonsonant eller ej.

Disse opgaver drejer sig om, at dit barn skal øve ord med og uden dobbeltkonsonant. Opgaverne er lavet på en sådan måde, at de virker indbydende på dit barn. De er lavet visuelt indbydende og med farverige illustrationer for at det samtidig skal være sjovt for dit barn at løse opgaverne. Dette gør, at dit barn kan føle sig motiveret til at lave opgaverne, der samtidig heller ikke er læsetunge.

Der er forklaring på, hvordan man kan høre, om et ord skal have dobbeltkonsonant eller ej. Disse forklaringer er en god hjælp til dit barn, når det skal løse opgaverne selv. Det kan samtidig være en god hjælp, hvis du vælger at lave opgaverne sammen med dit barn, da I så kan øve reglen sammen.

Opgaverne har forskelligt indhold, og der vil derfor både være opgaver, hvor dit barn skal sætte streger mellem de rigtige ord og billeder, men der er også opgaver, hvor dit barn skal strege det rigtige ord under, eller hvor dit barn selv skal skrive, hvilket bogstav der mangler.

Diversiteten i opgaverne gør det sjovt for dit barn at lave dem, og det er samtidig med til at sikre, at dit barn bibeholder motivationen til at lave opgaverne, da det medvirker til, at det ikke bliver kedeligt.

Opgaverne kan være en sjov aktivitet for dit barn til at træne kendskab til ord med dobbeltkonsonant, men det kan samtidig også være en hyggelig aktivitet, som du kan lave sammen med dit barn, hvis du vurderer, at dit barn ikke helt selv kan lave opgaverne endnu. Det er vigtigt, at niveauet ikke bliver for svært for dit barn, så det kan være en god idé, hvis du er med til at starte opgaverne op, så du er sikker på, at dit barn ikke mister modet, fordi det bliver for svært. Derudover er det en god idé, hvis du tjekker opgaverne efter og fortæller dit barn, hvad det har gjort rigtigt. Dette vil resultere i succesoplevelser for dit barn og styrke indlæringen og lysten til at lære.

Aldersgruppe: 2. klasse
Mål: Øv dobbeltkonsonanter

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr