Grammatik biord – opgave

Når dit barn skal lære om de forskellige ordklasser i dansk, vil det på et tidspunkt støde på biord. Biord er en ordklasse, som kan være svær at forstå, både for børn og voksne. 

Man kan sige, at biord er ordklassen med de ord, der ikke rigtig hører til nogen andre steder. Biord har nemlig mange funktioner, og derfor er de drilske. Af den grund kan det være ekstra svært for dit barn at forstå, hvad biord er. 

De vigtigste ordklasser at kende er navneord, udsagnsord, tillægsord og forholdsord. Derfor er det ikke vigtigt, at dit barn får et indgående kendskab til biord. Det vigtigste er, at dit barn ved, at der er en ordklasse, der hedder biord, og at den er drilsk og ofte indeholder de ord, som ikke kan passe ind i nogle af de andre ordklasser. 

Eksempler på biord er: desværre, måske, aldrig, altid, altså, ikke, også, nu. 

Det latinske ord for biord er adverbier

I denne opgave får dit barn en kort introduktion til eksempler på biord og skal placere dem i forskellige sætninger. På den måde får dit barn en forståelse af, hvilke biord der findes, og hvordan de bruges i en sætning. For at styrke dit barns kendskab til ordklasserne kan du lave opgaven sammen med dit barn og snakke med dit barn om, hvilke ordklasser de andre ord i sætningen hører til. 

Målgruppe: Mellemtrinnet, 4., 5., 6. klasse

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr