Grammatik biord – opgave

IMG_2021-04-14_12-50-17

Når dit barn skal lære om de forskellige ordklasser i dansk, vil det på et tidspunkt støde på biord. Biord er en ordklasse, som kan være svær at forstå, både for børn og voksne. 

Man kan sige, at biord er ordklassen med de ord, der ikke rigtig hører til nogen andre steder. Biord har nemlig mange funktioner, og derfor er de drilske. Af den grund kan det være ekstra svært for dit barn at forstå, hvad biord er. 

De vigtigste ordklasser at kende er navneord, udsagnsord, tillægsord og forholdsord. Derfor er det ikke vigtigt, at dit barn får et indgående kendskab til biord. Det vigtigste er, at dit barn ved, at der er en ordklasse, der hedder biord, og at den er drilsk og ofte indeholder de ord, som ikke kan passe ind i nogle af de andre ordklasser. 

Eksempler på biord er: desværre, måske, aldrig, altid, altså, ikke, også, nu. 

Det latinske ord for biord er adverbier

I denne opgave får dit barn en kort introduktion til eksempler på biord og skal placere dem i forskellige sætninger. På den måde får dit barn en forståelse af, hvilke biord der findes, og hvordan de bruges i en sætning. For at styrke dit barns kendskab til ordklasserne kan du lave opgaven sammen med dit barn og snakke med dit barn om, hvilke ordklasser de andre ord i sætningen hører til. 

Målgruppe: Mellemtrinnet, 4., 5., 6. klasse

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private. Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger når I er udvalgt til at registrere.

Læringscirkler

Alle huske- og regneregler til matematik, dansk og engelsk samlet i en nøglering. 0.-10. klasse.
Butikken

Læringskort

Kort med plastikoverflade - så løs og visk ud! Meget populære kort og et sikkert valg. Fra 3 år.
Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Læringspakker sammensat af os! Alt det vigtige du skal bruge til dit barn. Fra 3 år.
Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Hjælp til dit barns sprogudvikling - let og sjovt med vores Multi Sprogkort. Fra 3 år.
Butikken
Scroll til toppen