Søg
Close this search box.

Find lyden

Når dit barn skal lære at læse, skal dit barn lære, hvordan de forskellige bogstaver lyder. Dit barns sproglige og lydlige opmærksomhed skal gerne udvikle sig over nogle år fra børnehavealderen og frem gennem leg samt rim og remser. 

Dit barn skal lære at kende forskel på vokaler og konsonanter og lære, hvordan de bruges til at give ord forskellige lyde. 

Forlyd er den første lyd i et ord. Især vokalerne kan drille i forlyd, fordi de kan ændre lyd afhængig af, hvilke bogstaver der kommer efter vokalen. Prøv fx at udtale ‘and’ og ‘arm’ og læg mærke til forskellen på lyden af de to a’er. Konsonanterne ændrer ikke lyd, når de står i begyndelsen af et ord, på samme måde som vokalerne gør. Prøv fx at udtale ‘bad’ og ‘bold’. B’et lyder ens i begge ord, selvom det er forskellige vokaler, der følger efter. 

Nederst på siden her kan du downloade øvelser med forlyde. Her skal dit barn øve sin lydlige opmærksomhed ved at udtale ord ud fra billeder og vælge, hvilket bogstav ordet starter med. Hjælp og vejled dit barn, og tal sammen om, hvilke ord der har samme forlyd.

Se en masse andre materialer, som kan støtte dit barns læring af bogstaver samt deres lyde her (butik).

Målgruppe: Indskolingen, 0. klasse og 1. klasse.

Målgruppe: Fra 5 år


Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr