Søg
Close this search box.

Lær om ligninger – gæt, udregn og løs ligningen.

For nogle børn kan ligninger såvel som algebra være et svært emne at forstå. Det er fordi, at man her udskifter det, som de fleste børn forbinder matematikken med – nemlig tal. Tallene udskiftes med bogstaver.

Når man arbejder med ligninger er det utrolig vigtigt, at man får et god forståelse af, hvad lighedstegnet betyder. I dette hæfte kommer dit barn til at arbejde med vægte for at illustrere, at der i arbejdet med ligninger skal dannes ligevægt på begge sider af lighedstegnet. Opgaverne er indbydende, intuitive og nemme at gå til. Der er tilhørende forklaringer på, hvordan man kan løse forskellige ligninger. I dette hæfte vil der desuden være vist flere måder hvorpå en ligning kan løses, så dit barn kan finde den metode som fungerer bedst. 

Ligninger er noget dit barn møder på mellemtrinnet for første gang. Det er vigtigt at få øvet og trænet ligninger så snart dit barn møder det første gang. Ligninger er et emne som dit barn bliver ved med, at støde på i matematik resten af sin skolegang.

Målgruppe: 5. – 6. klasse
Fag: Matematik

Matematikopgaver til 5. - 6. klasse med ligninger.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr