Tekster til engelsk 5. Klasse – læs og forstå

Tekstforståelse er en væsentlig del af alle sproglige fag, som dit barn møder i skolen. Opgaverne udfordrer dit barns evne til at forstå kortere tekster på engelsk og at udføre opgaver på baggrund af disse. De sjove og farverige tekstopgaver er tiltænkt 4. klasse og 5. klasse i engelsk. Alle opgaver er udarbejdet med henblik på at skabe kontekstuel læring, der gør dit barns læring spændende og forøger lærelysten. 

Se alle vores engelske materialer her.

Lidt om de forskellige opgaver:

4.klasse

  • I “Let’s Plan a Wedding” går opgaven ud på at hjælpe Vanessa med at skrive en bryllupsinvitation. Invitationen er delvis udfyldt, men der mangler væsentlige informationer, som dit barn skal afkode fra teksten. 
  • “Moods” handler om at kende til de forskellige humørstemninger på engelsk. Udover at opgaven sigter efter kendskab til humørstemninger på engelsk, bliver dit barn også udfordret i forståelsen af hvilket humør, der passer til hvilken tekst. 
  • “At the Carnival” er en klassisk tekstopgave med en tekst om et karneval og tilhørende true/false statements, der sigter efter at styrke dit barns fokus på nærmere forståelse af enkelte dele i teksten. 

5. klasse. 

  • “At the auto repair shop” er en tekstopgave, der handler om en tur til bil mekanikeren. Opgaven tager udgangspunkt i at sætte cirkel om de dele, der skal fikses ud fra teksten samt at oversætte det til dansk. 
  • “In a Cat World” er en opgave med en tekst om en kats hverdag og tilhørende spørgsmål til teksten. 
  • “The story goes like…” er en anderledes tekstopgave, der ikke kun kræver tekstforståelse, men også en sammenhængsforståelse. I opgaven optræder der en opbrudt tekst, hvor sætningerne er placeret tilfældigt i træet og som følge af dette skal skrives i feltet under ud fra en meningsfuld rækkefølge. 

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr