Skyggevandrer

Skygger

Denne leg er bare så fin og interessant for både børn og voksne! Legen, som vil aktivere dit barn næsten hele dagen og gøre gåturen til en skyggejagt fremover! B er blevet så opmærksom på skygger og solen efter denne leg.

Målgruppe: 3-11år

Mål: Jordens rotation, sol, skygger, finmotorik, når de skal tegne præcist efter skyggen.

Legen: Find et solrigt sted i fx indkørslen eller terrassen, hvor der er sol det meste af dagen. Derudover skal du bruge en genstand fx globus og noget kridt.

Stil din globus i solen med god plads omkring til at tegne med kridtet. Tegn omkring foden på globusen, så du ved hvor den har stået, hvis nu et barn flytter den;). Det er vigtigt, det er et eksperiment, hvor i er hjemme til at følge med hele dagen og tegne skyggerne op. Start fx med at tegne skyggen fra globusen kl 9.00. Skriv tidspunktet på ved skyggen. Vent så nogle timer og gentag. Sådan fortsætter i hele dagen. Brug gerne kridt i forskellige farver, så de forskellige skygger er til at adskille. Sammen med B tegnede jeg morgen, middag og eftermiddags skyggen. Det kan hurtigt blive forvirrende for de små, hvis der er for mange skygger.

Så brug den sidste feriedag på at undersøge skygger eller køb materialer hjem, så i er klar næste gang i har en fridag med solskin.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr