Figurer og former

Figurer og former

Bjørn starter jo i 0. klasse næste år, og i den forbindelse har jeg lavet en beskrivelse af, hvad dit barn skal lære i 0. klasse. Dit barn skal blandt andet lære om geometriske figurer at kende samt at kunne sortere og gruppere ting. Så jeg lavede lige en simpel leg, hvor vi kunne øve det. Jeg har blot klippet en masse figurer; firkanter, cirkler, rektangel og trekanter. Alle figurerne har 4 forskellige størrelser og 4 forskellige farver .

Legen

Jeg gav figurerne til Bjørn og bad ham om at gruppere dem – eller jeg sagde “Kan du ligge dem i 4 grupper? Hvilke nogle kan passe sammen? Hvilke har ting til fælles?” Allerede her er du også i gang med at udvide dit barns ordforråd og sprogforståelse. Han gik straks i gang og startede med at ligge dem i farvegrupper, blå, lyserød, lilla og grøn. Herefter spurgte jeg, om han kunne lægge dem i andre grupper, om nogle af dem havde andet til fælles? Herefter lagde han dem i størrelsesgrupper, altså en gruppe med den største firkant, største trekant, største rektangel og største cirkel og en gruppe med de mellemste og mindste.

Indtil videre havde han altså ikke lagt dem i den åbentlyse (for mig) gruppering, nemlig firkanterne sammen, trekanterne sammen osv. Hold nu op det var en øvelse at lade ham gøre det på sin egen måde og vente ;-D. Heldigvis for min tålmodighed valgte han denne gruppering 3. gang, jeg spurgte om en nye måde at gruppere på.

Sværhedsgraden kan justeres med antallet af figurer, antallet af forskellige figurer og farver. Du kan også bede dit barn om at sortere og gruppere brikker fra et vendespil.

Målgruppe: 3-8år

Mål: Kendskab til geometriske figurer og gruppering. Sprogforståelse.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr