Træning af staveord – Guide

Når du træner staving eller staveord med dit barn, kan det hurtigt blive rigtig kedeligt og ensformigt. Her har jeg lavet en lille guide til at øve staveord på en lidt sjovere måde.

Der er jo den gode gamle måde at træne stavning på. Sidde sig på sin bagdel og øve fx 10 ord ad gangen og får dem læst op, hvorefter dit barn skal stave det. Det bliver hurtig rigtig kedeligt i længden!

Derfor er det vigtigt, at supplere med stavetræning på andre måder. Fx. lærer dit barn også at stave ord ved at læse og se hvordan ordene bliver stavet, ved at læse på mælkekartonnen, skilte på vejen eller brevet dit barn får med hjem fra skole. Øv fx. 5 ord fra forældrebrevet, så føles det pludselig mere relevant og spændende at stave i stedet for det bare er 5 tilfældige ord. Eller udvælg 5 ord fra læsebogen fra aftenen før.

  1. Stavestafet – lav en sjov stafet med dit barn, når I øver fx staveord.
  2. Tegn et alfabet ude i haven og hop fra bogstav til bogstav, når dit barn staver ordet.
  3. Skattejagt – Lav en anderledes skattejagt med staveord.
  4. Øv ordene på forskellige måder, som billedet her viser. Du kan fx øve forskellige ord ved at skrive ordet som en slange, lave en pyramide, klipper ordet ud eller skrive det i regnbuefarver.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr