Klem med stavning

Ja, sid du lige lidt og vær lidt imponeret over mine tegneevner;-D

I denne leg skal du og dit barn blot bruge karton, klemmer, blyant og tegnevner eller en printer.

Jeg tegnede tegninger på papstykkerne fx. sø, bil og kat, som på billedet. Herefter talte B og jeg om, hvad det på billedet hed fx. “en kat”, og hvilke bogstaver han kunne høre. De bogstaver, som han kunne høre, fandt vi på klemmerne, hvor de var skrevet i forvejen. De bogstaver han ikke kunne høre, hjalp jeg med at ligge foran han.

Herefter bad jeg ham om, at sætte klemmerne med bogstaverne på kartonen, så han stavede ordet rigtig. Så gælder det altså om at overdrive lydene lidt, hvis dit barn ikke er så gammel, så det bliver lettere at høre og legen ikke skal blive demotiverende og for svær.

Mål: Stave, bogstaver og finmotorik

Målgruppe: 5-11 år

Ønsker du en samlet guide til at lære dit barn bogstaver, kan læringshæftet “Lær bogstaver” være en mulighed. Det er en forældrevejledning til at lære bogstaver gennem lege, hverdagssituationer og sjove opgaver. Køb det til 39kr her.

5-6 år: Giv evt dit barn klemmerne med de rigtige bogstaver til en start, så de kun skal sætte dem i den rigtige rækkefølge, hvilket stadig er meget svært. Sæt evt kun startbogstavet på kartonnen. Husk at starte med de lydrette ord.

7-8år: Dit barn kan selv finde bogstaverne og sætte dem på. Husk stadig at starte med de lydrette, hvis dit barn er usikker i stavningen.

8-11år: Brug denne leg som en måde at træne staveord på, hvor dit barn selv skriver bogstaver på klemmerne og tegner ordet. Herefter skal klemmerne sættes på, så ordet staves rigtigt. Kartonnen kan tages frem flere gange i ugen op til fx en diktat.

 

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr