Liste med lydrette ord – opgaver

Lydrette ord – nemme ord

Dit barn har ikke gået i skole ret længe, før det bliver præsenteret for lydrette ord. Når dit barn kan bogstavernes navne og bogstavernes lyde, er næste naturlige skridt at sætte bogstavernes lyde sammen til små ord. Her er det lettest at starte med lydrette ord. Dit barn starter stille og roligt med at sætte to bogstaver sammen og efterhånden som det bliver mere sikker i at sætte bogstavernes lyde sammen, jo flere bogstaver sættes der sammen, så dit barn læser længere ord.

Hvad er lydrette ord?

Lydrette ord er ord, der lyder som de staves. Lydrette ord kan både være små korte ord som ko eller lange ord, som økologi. Fælles for dem er at de staves, som de siges. Disse ord er oftes de første ord, dit barn lærer at læse, da lydrette ord, er de letteste at læse. I de lydrette ord læses bogstavet, som det lyder. Rigtig mange ord på dansk lyder anderledes end de staves, derfor kan det være svært både at læse og stave på dansk. Når dit barn kan bogstavernes navne og lyde, skal de josætte lydene sammen til små, korte ord, hvilket i starten kun giver mening, hvis ordene er lydrette.

Brug evt spillene her til at øve lydrette ord.

Liste med små lydrette ord:

Så, gris, Bo, ko, sol, sut, bi, ufo, kanin, æg, giraf, gås, bus, is, haj, glas, bål, mus, kat, ål, bil, mål, får, lys, sø, hus, le, fe, frø, si, pil.
Disse ord kan du bruge til at lære dit barn at sætte bogstavslydene sammen. Du kan træne læsningen af ordene gennem led med fx. ispinde-legen, stavestafet eller med låg.
Vores “Lær at læse” pakke indeholder alt du skal bruge til at støtte dit barn læseudvikling. Den kan købes her. Her finde du opgaver med lydrette ord, læsetekster med lydrette ord samt en masse spil og opgaver.

Lange lydrette ord:

Her er nogle eksempler på lange lydrette ord, som altså lyder fuldstændig som de staves.
Tulipan, politibil, penalhus, pyjamas, bikini, globus, mandarin, mikrofon.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr