Søg
Close this search box.

Vendespil med lydrette ord

Det er en spændende tid, når dit barn skal lære at læse. Det er en helt ny verden for dit barn! Det kan dog også somme tider være uoverskueligt, fordi der er så meget at lære. Derfor kan det være, du har oplevet, at dit barn har svært ved at holde koncentrationen eller motivationen oppe. Dette spil er lavet med den hensigt, at dit barn får en oplevelse af, at det kan være sjovt at lære! På den måde vil du erfare, at det bliver lettere at holde koncentrationen og motivationen oppe. .

I dette vendespil er leg koblet sammen med læring. Det går i al sin enkelhed ud på, at dit barn skal læse ordet og derefter finde det billede, der passer til ordet.

Spillet er en rigtig god måde for dit barn at øve læsning (butik) på, og det er lavet udelukkende med lydrette ord, hvilket vil sige, at de staves, som de siges. Det er derfor ord, som er lettere at læse, og de er gode til begynderlæseren, hvor dit barn har lært bogstavernes lyde(butik). Det kan være svært for barnet at øve ord, som ikke er lydrette, da det i sig selv ikke giver mening for den nye læser, at et bogstav har så mange forskellige lyde. Der er derfor en god træning i at spille dette vendespil. Med tiden vil du erfare, at dit barn får lettere ved at læse ordene og dermed øver sine læsefærdigheder.

Spillet er ideelt til, at du kan sidde sammen med dit barn og øve læsning. Du kan derfor være med til at spille og forsøge at finde par. På den måde kan I gøre det til en leg – hvem finder flest par?
Spillet er lavet, så det fremstår visuelt indbydende, og det vil dermed også helt automatisk virke indbydende på dit barn, der skal lære at læse.

Vejledning

Hvis du som forælder ønsker at gøre spillet lettere for dit barn, kan du vælge at tage nogle af kortene ud til at starte med. Første gang, I skal spille spillet, er det en god idé, hvis du som forælder sikrer, at dit barn kender alle ordene og ikke får en følelse af at gå i stå og miste modet, fordi der er noget helt ukendt. I starten kan det samtidig være en god idé, at du sidder med dit barn og støtter barnet i at læse ordene, hvis det bliver svært. På den måde er du med til at sikre, at dit barn får succesoplevelser ved at læse ordene og finde de korrekte billeder. Succesoplevelserne er med til at gøre, at dit barn ikke mister modet, men derimod er motiveret for at blive ved. Succesoplevelserne styrker indlæringen og det er med til at give dit barn en oplevelse af, at det er god til noget, og at det kan finde ud af at læse.

Med tiden kan du støtte barnet mindre og mindre, når du vurderer, at barnet selv kan læse ordene og ved, hvad de betyder. Hvis du vil gøre spillet sværere, kan du bruge alle kortene fra start. Du kan derudover også selv tilføje flere kort og billeder – på denne måde kan du differentiere i spillet og dette kan være med til at gøre det mere interessant for dit barn, hvis det har mistet interessen eller motivationen.

Målgruppe: Fra 6 år

Mål: Match ordet med billedet

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr