Weekendlege uge 44 – Temaet Ruller!

I denne weekend har jeg valgt temaet “RULLER”, så fokus er på ruller og forskellige lege med læring, som du kan lave med dit barn her i weekenden. Legene kan bruges i alderen 2-11 år.

  • Start med at få gang i kroppen, læg Jer på gulvet og rul! Rul rundt indtil i rammer noget og rul så den anden vej. Det er super motorisk træning at rulle rundt på gulvet – og samtidlig får I samlet en masse støv og fnuller op;-D.

 

  • Nu skal I have fat i en toiletrulle  – stadig med toiletpair på. Bed dit barn om at rulle 10 stykker papir ud. 5 stykker – riv dem fra hinanden. Prøv at rive en cirkel af toiletpapir, en trekant, en ny firkant? Hvor mange stykker toiletpapir er der i hele rullen? Hvor lang er alt papiret rullet ud i antal skridt? De større børn kan udregne arealet af toiletpapiret foldet ud (længde x bredde). De mindste børn kan bare få toiletrulle og lege med og rulle ud, det i sig selv er fantastisk for dem. Her får dit barn både lidt fokus på finmotorikken, tal og matematik.

 

  • Her skal du bruge tomme toiletruller/køkkenruller og en lille bold.  Denne tunnelleg er god for dit barn til at øve at forudsige og gætte, arbejde med detaljer og finmotorikken igen. Læs under opslaget, hvordan du varierer ift alderen.

 

  • Lav et super nemt forsøg, som viser, hvorfor man gerne må smide toiletpapir i toilettet, men ikke paprullen. Fra 3 år.

 

  • Lav en BORG og flag sammen med dit barn, og få noget konkret på tal og mængder.

 

  • Slut af med at stimulere sanserne på dit barn uanset alder! Bed dit barn lægge sig ned og tag en bold, som du ruller rundt på kroppen og varierer trykket på bolden. Måske i kan finde noget andet at rulle på kroppen også, fx en bold med knopper, en kold sten, en blyant osv.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr